دوره آموزشی نقشه کشی صنعتی
درس اول- معرفي و تاريخچه نقشه كشي صنعتي
همواره انسان ها براي بيان افكار و ايده هاي خود با رسم اشكال مختلف سعي به معرفي آن ها به ديگران كرده است. بشر با كشيدن نقش ها بر روي ديوارها و سنگ ها سعي در بيان افكار و نمادها و نشانه هاي عصر خود بود. شايد همه شما طرح ها و نقشه هاي لئوناردو داوينچي را ديده باشيد.
وي با طراحي سه بعدي و تصوير كردن ايده هاي خود از دستگاه هاي مورد نظر در ذهنش و با ايجاد نماهاي مختلف شايد اولين نفر باشد كه به نوعي پايه گذار نقشه كشي صنعتي امروز باشد.
در سال 1798 اولين نفر بود كه پايه گذار هندسه ترسيمي شد. انقلاب صنعتي و نياز كارخانجات و صاحبان صنايع در جهت بيان افكار و طرح هاي صنعتي زمينه « گاسپارد مونژ » آقاي رشد و شكوفايي هرچه بيشتر اين رشته را فراهم كرد. بعدها سازمان هاي بين المللي با ايجاد استانداردها و قوانين سعي در ايجاد يك زبان مشترك فني بين كليه كشورها كردند و اين گونه بود كه امروزه نقشه كشي صنعتي يك ابزار لازم و ضروري براي كليه طرح هاي صنعتي به شمار مي رود و كليه افراد اعم از مهندسان طراح، مجري و ناظر ملزم به دانستن اين زبان جهت ارتباط با طرح هاي صنعتي هستند.
يك ضرب المثل چيني مي گويد: «ارزش يك تصوير برابر ده هزار كلمه است».
نقشه كشي در رشته هاي فني زبان انتقال ايده هاي طراح به مجري است. زباني كه همانند ديگر زبان ها از اصول و قراردادها و قوانين خاص خود پيروي مي كند. امروزه زبان نقشه كشي و نقشه خواني با توجه به تعيين استانداردهاي جامع توسط سازمان هاي بين المللي و قبول اين استانداردها توسط تمام كشورهاي صنعتي و پيشرفته باعث ايجاد يك زبان مشترك در صنعت و انتقال راحت ايده ها شده است.
اهداف نقشه كشي
- انتقال ايده هاي طراح با تصاوير و علائم اختصاري در جهت انتقال سريع تر و تجسم راحت تر ايده در فرد مقابل
- انتقال ايده به طور جامع و دقيق با استفاده از يك استاندارد جامع در كل دنيا
- انتقال دقيق جزئيات ايده با استفاده از توضيحات و ترسيم هاي كمكي در نقشه
سرفصل دوره آموزشی نقشه کشی صنعتی
- درس یکم- معرفي و تاريخچه نقشه كشي صنعتي
- درس دوم- آشنايي با انواع نماها و روش هاي ترسيم هر نما
- درس سوم- آشنايي با انواع خطوط و جزئيات يك نقشه
- درس چهارم- آشنايي با اندازه گذاري در نقشه
- درس پنجم- آشنايي با ابزارآلات و نرم افزارهاي نقشه كشي
- درس ششم- آشنايي با علائم خاص در نقشه كشي