منظور از Corrigendum و Erratum چیست؟
- توضیحات
- بازدید: 571
منظور از Corrigendum و Erratum چیست؟
همه مقالات منتشر شده مشمول فرآیند بررسی ویراستاری هستند که توسط ویراستار و تحت نظارت وی سازماندهی شده است. در صورتی که نویسندگان بخواهند پس از پذیرش، به مقاله خود مطلبی اضافه کنند، باید درخواست خود را به ویرایشگر ارسال کنند پس از آن محتوای جدید بررسی خواهد شد. اگر مطالب جدید اضافی به مقاله پذیرفته شده باشد، باید برای بررسی داوران به عنوان نسخه خطی جدید با ارجاع به نسخه اصلی ارسال شود. اگر مطالب جدید جایگزین محتوای اصلی مقاله پذیرفته شده باشد، سردبیر ممکن است انتشار یک erratum یا corrigendum را در نظر بگیرد. به عنوان یک قاعده کلی، ناشران برای خطای تولید (خطای معرفی شده در طول فرآیند انتشار) یک Erratum و برای خطای نویسنده یک Corrigendum صادر میکنند.
دلایل رد یا ریجکت مقالات علمی
- توضیحات
- بازدید: 479
علت های اصلی ریجکت مقالات چیست؟
دلایل عدم پذیرش مقاله:
- احتمال وجود سرقت علمی
- ناقص و ناکامل بودن محتوای مقاله
- وجود مشکلات فنی
- رعایت نکردن شیوهنامههای ژورنال
- وجود نقص و عدم هماهنگی میان بخش نتیجه و بخشهای دیگر
- واضح نبودن جدولها و شکلها
- بسطدادن موضوعی تکراری که نمونهاش موجود است
- خستهکننده بودن مقاله
- عدم هماهنگی در محتوا و سایر بخشها
- دوربودن مقاله از اهداف ژورنال
- پرداختن به موضوع تکراری
- وجود نقص و مشکل در تحلیل دادهها
- غیر قابلدرک بودن مقاله
- بیکیفیت بودن زبان متن
- عدم اهمیت بینالمللی
- ارسال همزمان مقاله به دیگر ژورنالها
این ترتیب ممکن است با توجه به موضوع مقاله، ژورنال مورد نظر و سیاستهای آن تغییر کند.
فرآیند انتخاب ژورنال و سابمیت مقاله
زمانی که به عنوان یک پژوهشگر اقدام به نگارش و تهیه یک تحقیق می کنید و قصد دارید نتایج و یافته های خودتان را در یک ژورنال معتبر و بین المللی به چاپ برسانید، باید زمان قابل توجهی را صرف جستجوی ژورنال مناسب کنید.انتخاب ژورنال مناسب برای سابمیت مقاله می تواند شانس نویسنده را برای پذیرش و چاپ بالا برده و در مجموع فرآیندها را برای نویسنده تسریع و تسهیل کند.برای بسیاری از نویسندگان ممکن است این مسیر سخت ترین و در عین حال ناآشنا ترین پروسه باشد و هرگونه توضیح را اضافی و غیرضروری قلمداد کنند.
ولی باید بدانید که انتخاب ژورنال یکی از مهمترین مراحل در فرآیند پذیرش و چاپ مقاله محسوب می شود که بسیاری از نویسندگان موفق، با چندین سال سابقه تحقیق و رزومه پژوهشی قوی تمرکز زیادی را صرف انتخاب درست ژورنال می کنند.
در این سرفصل سعی می کنیم به شما چند نکته را بیاموزیم که چطور و چگونه یک ژورنال مناسب انتخاب کنید و مقاله خودتان را در آن سابمیت کنید.
اصول نگارش مقاله مروری
مراحل و اصول نگارش مقاله مروری
هدف: بررسی تحقیقات انجامشده در یک زمینه خاص، نقد و بررسی نتایج بهدستآمده بهصورت هدفمند و طبقهبندیشده برای مخاطب، نتیجهگیری کلی از آنها، چالشها و پیشنهادات آینده
مراحل
• بررسی مقالات مروری نوشتهشده و رسیدن به موضوعی که کار نشده و حجم مقالات در آن زمینه کافی باشد.
• تنظیم فهرست مطالب بهصورت هدفمند و از کل به جزء بهطوریکه اطلاعات منظم و جامعی از موضوع به خواننده بدهد.
• مطالعه کافی در آن زمینه و تکمیل اطلاعات در مورد مکانیزم و عوامل و پارامترهای مهم برای دید بهتر و اجتناب از نوشتن مقاله غیرعلمی
• جستجو، ذخیره و دستهبندی مقالات مرتبط
• نوشتن مطالب بر اساس مقالات دستهبندیشده و داشتن سناریو در نوشتن مطالب نهفقط پر کردن بخش مربوطه با حجم زیادی از مطالب بدون رسیدن به نتیجه خاص
• نوشتن نتیجه بر اساس مطالبی که در مقاله نوشتهایم نه کپی کردن از مقالات مروری مشابه
• یافتن و نوشتن مواردی که تناقض داشته و مباحث چالشی هستند یا کار نشده و امکان تحقیق بیشتر در مورد آن وجود دارد.
- توضیحات
- بازدید: 1082
انتخاب ژورنال مناسب و متناسب با مقاله
انتخاب یک ژورنال مناسب برای سابمیت مقاله در سالهای اخیر تبدیل به یک مشکل اساسی برای بسیاری از نویسندگان و پژوهشگران شده است. با توجه به اینکه نرخ ریجکتی (رد شدن مقاله) در ژورنالها، خصوص ISI افزایش پیدا کرده است و معمولا زمان زیادی صرف داوری و سابمیت مقاله می شود. ممکن است مقاله شما بعد از یک سال سابمیت های مکرر در ژورنال های مختلف و زمان قابل ملاحظه ای برای داوری در همین ژورنال ها در نهایت بخاطر انتخاب نادرست ژورنال همچنان به چاپ نرسیده باشد. انتخاب ژورنال در کنار تخصص به دانش و شناخت از ژورنال های مختلف نیز نیاز دارد.به عنوان مثال شما به عنوان یک پژوهشگر در مورد روند چاپ و پذیرش در ژورنال های ISI اطلاعات بسیار اندکی دارید و از طرف دیگر حتی نمیدانید لیست ژورنال های ISI را چطور تهیه کنید و یا بتوانید به درستی آنها را رتبه بندی نمایید.
انتخاب ژورنال مناسب - فرآیند انتخاب ژورنال و سابمیت مقاله