قبل از سال های 1948 بیشتر مراکز آموزشی و دانشگاه ها سعی می کردند با بررسی معدل و نمرات درسی، دانشجویان حقوق مورد نظرشان را انتخاب کرده و به آنها پذیرش بدهند، اما در اواخر سال 1948 اولین نسخه از آزمون ال ست (LSAT) به جوامع علمی معرفی شد و تصمیم گیران سعی کردند در کنار ارزیابی معدل از نمره این آزمون نیز استفاده کنند.
در سال 1991 تغییراتی در این آزمون ایجاد شد و از آن پس تا به امروز هیچ تغییر دیگری در محتوا و مطالب آزمون ایجاد نشده است و به شکل قدیم در حال برگزاری است. آزمون ال ست (LSAT) شامل 6 بخش می شود که 4 بخش از آن دارای نمره هستند، یک بخش از آن آزمایشی بوده و هیچ نمره ای ندارد و یک بخش دیگر نیز مربوط به نوشتن انشاء و بدون نمره است. نمره این آزمون با توجه به عملکرد رقبای شما در آزمون در محدوده 120 تا 180 دسته بندی می شود.
این موضوع بدین معنا است که نمره ای که شما در آزمون بدست آورده اید، نمره نهایی و پایانی شما نیست و شما باید منتظر عملکرد سایر رقبا باشید تا در قالب نمودار نمره نهایی شما مشخص شود. زمانی که یک دانشگاه درخواست نمره شما را می کند، موسسه برگزار کننده آزمون، تمامی نمرات بدست آمده توسط شما در 5 سال گذشته را برای آنها خواهند فرستاد.
بر اساس تحقیقات انجام گرفته توسط دانشگاه پنسیلوانیا، متقاضیانی که توانسته اند نمره بالایی در آزمون ال ست (LSAT) بدست آورند در نهایت عملکرد بهتری در کلاسهای درس حقوق و کسب معدل بالاتر داشته اند.
آزمون ال ست (LSAT) برای اولین توسط فرانک بولز (Frank Bowles) که مسئول پذیرش تحصیلی دانشجویان حقوق در دانشگاه کلمبیا بود معرفی شد. او به دنبال راهی بود تا بتواند استراتژی رضایت بخش تری برای جذب دانشجویان حقوق پیدا کند و تنها بر معدل و نمره کلاسی اتکا نشود.
بعدها دانشکده حقوق هاروارد و دانشگاه یل (Yale) نیز به این فرآیند پیوسته و طراحی جدید و موثرتری برای آزمون ال ست (LSAT) ارائه نمودند. آزمون ال ست (LSAT) در ماه های ژانویه، مارچ، جون، جولای، سپتامبر و اکتبر و نوامبر برگزار می شود. بر اساس آمار ارائه شده توسط موسسه LSAC در سال 2012 تعداد 129900 داوطلب در این آزمون ثبت نام کرده و این تعداد در سال بعد 16% کاهش داشت.
در سال های بعد نرخ مشارکت در این آزمون به صورت متغیر در محدوده 130 هزار شرکت کننده سالانه افزایش و کاهش داشت است. همانطور که پیشتر بیان کردیم، آزمون ال ست (LSAT) در حدود 3 ساعت و 30 دقیقه است که شما می بایست در قالب آن به 99 تا 102 سوال چند گزینه ای پاسخ دهید. آزمون ال ست (LSAT) شامل بخش های زیر است:
استدلال منطقی (Logical Reasoning): آزمون ال ست (LSAT) شامل دو بخش استدلال منطقی است که برای ارزیابی قدرت تجزیه و تحلیل داوطلبان طراحی شده است. هر یک از بخش های استدلال منطقی در آزمون ال ست (LSAT) شامل 24-26 سوال چند گزینه ای است که معمولا با یک متن کوتاه یا چند جمله آکادمیک شروع می شوند. سوالات این بخش از داوطلب درخواست می کند که فرض نگارنده یا طراح سوال را حدس بزنند و یا نتیجه گیری متفاوتی نسبت نویسنده متن ارائه کنند. این بخش از آزمون به قدرت نتیجه گیری، استدلال و تحلیل بسیار بالایی نیاز دارد.
درک مطلب متون (Reading Comprehension): بخش درک مطلب در آزمون ال ست (LSAT) شامل چهار متن 400-500 کلمه ای است که از هر متن 5-8 سوال پرسیده می شود و مجموعا در این بخش به 26-28 سوال است که در زمان تقریبی 35 دقیقه به آنها پاسخ می دهید. هیچ پیشبینی مشخصی از نوع سوالات و متون آنها وجود ندارد ولی طراحان نشان داده اند که به متون حقوقی و اجتماعی علاقه زیادی دارند.
در سال 2007 بر اساس نظر موسسه LSAC یکی از متون بخش درک مطلب حذف شد و بجای آن سوالات متون مقایسه ای جایگزین شد که در آن دو متن کوتاه ولی مشابه با تفاوت های جزئی به داوطلب داده می شد و از وی سوالاتی مرتبط با آن پرسیده می شد.
بازی منطق (Logic Game): این بخش از آزمون که بسیار شبیه به استدلال ریاضی در آزمون GRE و GMAT است به دنبال قدرت تجزیه و تحلیل ریاضی در شما است. در این بخش سوالات از نوع هوش است و از داوطلب درخواست می شود تا با توجه به اطلاعات ارائه شده، جواب صحیح را انتخاب کنند.
برای مثال از داوطلب پرسیده می شود "اگر 10 نفر در یک مهمانی حضور داشته باشند و 5 نفر آنها از مهمانی خارج شوند و دوباره 15 نفر به مهمانی اضافه شوند و مجددا 11 نفر خارج شوند و...... در نهایت چند نفر در مهمانی حضور دارند" البته این سوال شاید یک سوال ساده در مجموعه آزمون ال ست (LSAT) به نظر برسد و قطعا سوالات ریاضی دشوارتر از این نیز به داوطلبان داده خواهد شد. در مجموع سوالات به دنبال درک مطلب، قدرت تحلیل ریاضی و سنجش هوش ریاضی شما هستند.
قسمت آزمایشی بدون نمره: این بخش از آزمون ال ست (LSAT) همواره وجود داشته است و نمره ای به آن اختصاص داده نمی شود. در گذشته یکی از سه بخش قبلی به عنوان آزمایشی در نظر گرفته میشده است ولی در حال حاضر بعد از سه بخش اصلی آزمون نوبت به بخش آزمایشی میرسد که البته نمره ای به آن تعلق نمی گیرد. هدف از طراحی این بخش، تحقیق و توسعه آزمون برای سوالات آینده است.
بخش انشاء (Writing): آخرین بخش از آزمون ال ست (LSAT) به انشاء اختصاص دارد که همانند بخش قبلی به آن نمره ای داده نمی شود. دو موضوع به شما داده می شود و از شما درخواست می شود که یک انشاء حداقل 400-500 کلمه ای در مورد یکی از موضوعات به انتخاب خودش بنویسد.
همانطور که گفته شد این بخش از آزمون نمره ای ندارد اما زمانی که موسسه بخواهد نمره شما را در اختیار دانشگاه مقصد قرار دهد، متن انشایی که نوشته اید را برای آنها خواهد فرستاد تا خود دانشگاه ارزیابی کار شما و در نهایت پذیرش تحصیلی را پیگیری کند. بر اساس تحقیقات انجام شده 67% از موسسات و دانشگاه های حقوق، از متن انشاء داوطلبان برای بررسی و ارزیابی کیفیت آنها استفاده می کنند.