نشر نیوز
رشته صنایع دستی
- توضیحات
- بازدید: 18655
در همه جا حضور دارد . از شمال تا جنوب ، از شرق تا غرب ، از کویر تا کوه ، از سیاه چادر های عشایری تا خانه های ساده روستاییان از کارگاه های ابتدایی و قدیمی واقع در کوچه پس کوچه های شهر تا فرهنگسراهای شهر های بزرگ و از قبل از تاریخ تا به امروز .
سخن از صنایع دستی است . صنایعی که گاه به شکل فرش و گلیم جلوه گر می شود و زمانی لطافت و ظرافت خویش را در منبت و معرق ، گچبروی وآینه کاری ، سفال و سرامیک به نمایش می گذارند اما به هر نقش و شکلی که باشند ، بیانگر عشق به پاکی و زیبایی اند چرا که خدا زیباست و زیبایی را دوست دارد .
صنایعی که روح خود را از هنر وام گرفته اند و جسمشان ارتباط نزدیک با صنعت دارند و همین ویژگی است که تعریف صنایع دست را به طور اعم و اخص بعنوان یک رشته داشنگاهی دشوار کرده است . چرا که عده ای از اساتید و صاحبنظران این رشته از دید هنر بررسی می کنند و عده ای دیگر آن را بعنوان یک صنعت می بینند و عده ای نیز معتقدند که صنایع دستی تلفیقی از هنر و صنعت است و حتی بعضی از استادان و کارشناسان می گویند علت اینکه نمی توان رشته فوق را به درستی تعریف کرد عنوان نامناسب این رشته است و باید بجای صنایع دستی عنوان دیگری را برای این رشته انتخاب نمود .
رشته صنایع دستی رشته ای است که درآن هنر و کاربرد در کنار هم قرار دارد ؛ یعنی برخلاف هنر محض مثل هنر نقاشی که کاربرد روزمره ندارد در این رشته ساخت وسایل هنری که کاربرد روزمره نیز داشته باشند ، مورد توجه است . برا ی مثال می توان به ساخت یک کاسه زیبا و یا کیف زیبا اشاره نمود .
در این رشته دانشجویان طی 4 سال اطلاعات متوسطی درباره 24 گروه بزرگ انواع صنایع دستی ایران که شامل 152 شاخه می شود ، بدست می آورند . همچنین با پرداختن به یکی از 4 گرایش صنایع چوب ، سفال ، نگارگری و طراحی فرش از نظر اجرا و کارشناسی آثار در گرایش فوق صاحب تخصص شده و مهارت های لازم را برای تولید آثار صنایع دستی در گرایش انتخابی خود بدست می آورند .
بزرگترین سرمایه هر فرد برای ورود به این رشته عشق و علاقه است همچنین باید پایمردی و حوصله لازم را برای آموختن صنایع دستی داشت و در طراحی بخصوص طراحی سنتی قوی و با نقوش سنتی آشنا بود همجنین یک دانشجوی صنایع دستی لازم است با فرهنگ و سنت قدیم کشور و ماشین ها و ایزار جدید آشنا شودو در نتیجه طرح هایی ارائه دهد که هم اصالت بومی و هم نوآوری هنری داشته باشد . در نهایت آشنایی با ادبیات کهن و نو ایران برای دانشجویان این رشته یک ضرورت است زیرا هنر ما ارتباط تنگاتنگ با ادبیاتمان دارد و هیچ هنرمند ایرانی نمی تواند با ادبیات ایران بیگانه باشد . گفتنی است دانشجویان صنایع دستی باید از آمادگی جسمانی برخوردار باشند برای مثال در رشته ای مثل خاتم که ظرافت حرف اول را می زند دست هایی چابک و ماهر بسیار مهم است .
موقعیت شغلی در ایران :
فارغ التحصیلان این رشته می توانند در سازمان هایی مثل میراث فرهنگی ، صنایع دستی ایران ، اداره کل صنایع دستی ، در وزارت جهاد کشاورزی ، سازمان ایرانگردی و جانگردی ، بنیاد مستضعفان و جانبازان ، ادره کل موزه ها و وزارت فرهنگ و ارشاد ، به کارهای پزوهشی یا تحقیقاتی یا کارشناسی بپردازند . همچنین می توانند با دایر کردن کارگاهی در خانه ، هم درآمد بهتری داشته باشند و هم آنچه دوست دارند بسازند که در این صورت فارغ التحصیلان صنایع دستی به دو صورت می توانند فعالیت کنند ؛ یکی ساخت آثاری که جنبه موزه ای و تزیینی دارد و یکی تولید صنایعی که کاربرد داشته و البته جنبه هنری نیز داشته باشد . درضمن کارهای پروهشی را نیز باید در نظر داشت . هرچند تا کنون به این بخش توجهی شده است . برای مثال درباره فرش ایران مقاله ها و کتاب هایی که داریم ، خارجی است و نیاز به کارشناسان ایرانی که در این زمینه تحقیق و پژوهش کنند کاملاً احساس می شود .
درس های این رشته در طول تحصیل :
طراحی پایه ، مبانی هنرهای تجسمی ، هندسه نقوش ، آشنایی با هنرهای سنتی ، تاریخچه کتابت ، خوشنویسی و طراحی حروف ، کارگاه صنایع دستی یک (آشنایی با همه کارگاه ها ) ، طراحی سنتی ، رنگ رزی پشم و الیاف ، آبگینه ، سفال و سرامیک ، مینیاتور و تذهیب ، بافت ف چوب ، فلز ، آشنایی با هنر در تاریخ ، کارگاه عکاسی پایه ، انسان ، طبیعت ، طراحی ، تحول در صنایع دستی دنیا ، هنر و تمدن اسلامی ، تحقیق در صنایع دستی ایران ، طراحی اشیاء در تمدن اسلامی ، تحقیق در صنایع دستی ، مرمت و نگهداری آثار هنری ، پروژه
دانشگاه های پذیرنده : الزهرا (س) – تهران ، سمنان ، شهر کرد ، شیراز ، کاشان ، مازندران – بابلسر ، هنر ، هنر اصفهان ، غیر انتفاعی سوره – تهران ، غیر انتفاعی جهاد دانشگاهی – اردکان یزد ف غیر انتفاعی بزرگ مهر .
مقاطع تحصیلی : کارشناسی ، کاردانی
دوره ها : روزانه ، شبانه
دانشگاه : دولتی ، پیام نور
گرایشها :
رشته معماری سنتی.
- توضیحات
- بازدید: 27794
معماری سنتی:
از آنجا که کشور ایران وارث صدها شهر و هزاران روستای قدیمی و تاریخی است .ضرورت وجود معماران و استاد کارانی که طراحی ،ساخت و سازو نگهداری بناها را به عهده داشته باشند ، روشن و مشخص است . این دوره افرادی را تریبت می کند که از مهارت در ساخت و ساز و قابلیت در طراحی و تحقیق و مدیریت واجرای ساختمان هایی که با شیوه ها یسنتی ساخته شده و یا می شود برخوردار باشند تا از این طریق توجه بیشتری به ارزشهای نهفته در معماری و شهر سازی سنتی ایران به وجود آید .
فرغ التحصیلان معماری سنتی چون از یک سو با اصول و زبان معماری کلاسیک دانشگاه آشنا هستند و از سوی دیگر از نحوه کار معماران سنتی اطلاع دارند ، می توانند نسبت به ساخت و ساز عملی در مقیاس واحد ساختمانی یا تعمیر و مرمت بنا های متعارف که اهمیت خاص تاریخی و هنری ندارند و در شهرهای تاریخی واقع شده اند ، اقدام نمایند . همچنین می تواننددر زمینه تغییر عملکرد ساختمان های قدیمی به جدید یا در ساختمان های جدیدی که با شیوه سنتی ساخته می شوند و در ساخت خانه های روستایی ایران فعالیت کنند .
درس های این رشته در طول تحصیل :
- دروس پایه :
ترسیم فنی ، هندسه مناظر و مرایا ، ساخت و ارئه ، برداشت از بنا های تاریخی .
- دروس اصلی:
شناخت مواد و مصالح سنتی ، شناخت مواد و مصالح ، عناصر و جزئیات ساختمان های سنتی ، عناصر و جزئیات ساختمانی ، ایستائی در سازه های سنتی ، تنظیم شرایط محیطی ، روشهای سنتی تنظیم شرایط محیطی ، نقشه برداری ، آشنایی با هنرهای سنتی وابسته به معماری ، آشنائی با معماری اسلامی ، روستا ، هندسه نقوش در معماری سنتی
- دروس تخصصی :
برآورد ، مدیریت امور ساختمان (تشکیلات دفتری و کارگاهی ) ، کارگاه های معماری سنتی ،کارگاه های مرمت بناهای سنتی ، تعمیر و نگهداری ساختمان
دانشگاه های پذیرنده : کاشان
مقاطع تحصیلی : کاردانی
دوره ها : روزانه
دانشگاه : دولتی
گرایشها :
رشته تربیت دبیر فنی قدرت، الکترونیک.
- توضیحات
- بازدید: 357
دوره کارشناسی پیوسته تربیت دبیر فنی قدرت، الکترونیک
دروس تخصصی قدرت
ردیف | نام درس | واحد |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 |
زبان تخصصی الکترونیک صنعتی آزمایشگاه الکترونیک صنعتی ماشینهای الکتریکی 3 آزمایشگاه، ماشینهای الکتریکی 2 بررسی سیستمهای قدرت 1 تولید و تنظیم حفاظت و رله ها ماشینهای الکتریکی مخصوص تاسیسات الکتریکی کارگاه مدارهای فرمان الکتریکی کارگاه سیم پیچی ماشینهای الکتریکی 1 کارگاه سیم پیچی ماشینهای الکتریکی 2 کاربرد نرم افزارهای رایانه ای در آموزش بررسی کتب درسی متوسطه و چگونگی تدریس آنها پروژه کارآموزی |
2 3 1 3 1 3 2 2 2 3 2 1 1 2 3 2 2 |
جمع | 35 |
دروس تخصصی الکترونیک
ردیف | نام درس | واحد |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 |
الکترونیک 3 آزمایشگاه الکترونیک 3 تکنیک پالس آزمایشگاه تکنیک پالس ریزپردازنده ازمایشگاه ریزپردازنده مدارهای مخابراتی آزمایشگاه مدارهای مخابراتی الکترونیک صنعتی آزمایشگاه الکترونیک صنعتی کاربرد نرم افزارهای آموزشی در تدریس بررسی کتب درسی متوسطه و چگونگی تدریس آنها پروژه کارآموزی |
3 1 2 1 2 1 3 1 3 1 2 3 3 2 |
جمع | 28 |
دروس انتخابی قدرت
ردیف | نام درس | واحد |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 |
عایقها و فشار قوی آزمایشگاه فشار قوی بررسی سیستمهای قدرت (2) ازمایشگاه سیستم های قدرت الکترونیک (2) آزمایشگاه الکترونیک (2) اصول میکروکامپیوترها مباحث ویژه در قدرت کارگاه کابل کشی و مفصل بندی کارگاه شبکه های هوایی تکنولوژی مواد برقی کنترل صنعتی آمار و احتمالات مهندسی |
3 1 3 1 3 1 3 2 1 1 3 3 3 |
دروس انتخابی الکترونیک
ردیف | نام درس | واحد |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 |
معماری کامپیوتر سیستم های تلویزیون سیستم های انتقال شبکه های کامپیوتری بررسی و طراحی سیستم های الکترونیکی اندازه گیری الکترونیکی کنترل صنعتی ابزار دقیق سیستم های کنترل دیجیتال و غیرخطیی کنترل کامپیوتری مباحث ویژه در الکترونیک طراحی خودکار مدارهای دیجیتالی فیلتر و سنتز مدار |
3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 |
دانشجویان ملزم به گذراندن سه واحد از جدول دروس فوق هستند.
رشته دبیر فنی برق – قدرت، الکترونیک
- توضیحات
دبیر فنی برق – قدرت، الکترونیک
مقدمه:
آموزشهای فنی و حرفه ای با توجه به اهمیت و ضرورت گسترش آنها و نیز با توجه به ماهیت خاص خود به معلمانی متعهد و متخصص و با تسلط و توانائیهای کافی نیاز دارند. گرچه فارغ التحصیلان رشته های فنی و سایر رشته های مرتبط دانشگاهی پس از گذراندن دوره های آموزشی مورد نیاز و قبول مسئولیت تدریس در مدارس آموزش فنی و حرفه ای و کسب تجربه های لازم میتوانند این وظیفه مهم را انجام دهند. ولی ویژگیهای خاص این آموزشها، خصوصا از نظر تسلط به تخصصهای آموزشی علمی و عملی و شیوه های خاص تدریس، مهارتها و کا ربرد آموزشهای نظری ایجاب می کند که به ترتیب دبیرانی خاص در این زمینه مبادرت شود.
1- تعریف و هدف:
این مجموعه یکی از مجموعه های آموزش عالی با اهداف زیر می باشد که آن ترتیب کارشناس ذدبیر فنی که توانائی تدریس دروس نظری و عملی دوره متوسطه قدرت شاخه های فنی و حرفه ای و کار و دانش را داشته باشد.
2- اهمیت و ضرورت دوره :
نبودن برنامه های خاص تربیت دبیر فنی و استفاده از برنامه های رشته های مهندسی که برای تربیت مهندسین جهت اشتغال در مسئولیت های صنعتی تهیه شده بود اشکالات متعددی را در اجرا و در برآوردن توانمندیهای مورد نیاز یک معلم دوره های فنی و حرفه ای ایجاد می کرد، لذا در تهیه این مجموعه ها به اهداف و نیازهای خاص این رشته ها در آموزش متوسطی توجه و تاکید شده است.
3- نقش و توانائی:
کارشناس دبیر فنی قدرت قادر خواهد بود:
الف. توانائیها و مهارتهای آموزشی و ترتیبی حاصل از دروس عمومی و تربیتی این دوره را در تدریس خود اعمال کند.
ب. ابعاد تخصصی مربوط به موارد زیر را در قدرت هنرستانها تدریس کند.
* اصول الکتریسیته، ماشینهای اندازه گیری و ترانسفورماتور، دستگاههای اندازه گیری.
* تحلیل مدارهای الکتریکی، روشنایی فنی و سیم کشی ساختمانها، سیم پیچی موتورها، عیب یابی،
* تعمیر، نصب و نگهداری دستگاههای الکتریکی صنعتی با کنترلهای دستی و اتوماتیک.
ج. محتوای آموزشی دوره متوسط هنرستانها را نقد و بررسی کند.
د. مسائل صنعت و نقش کاردان را بشناسد و اطلاعات لازم را به طور مناسب به محصلین منتقل کند.
ﮬ. تحولات جدید در زمینه پیشرفتهای صنعتی رشته مربوطه را در فعالیتهای آموزش خود بکار گیرد.
و. توانائی ادامه تحصیل در دوره های کارشناسی ارشد رشته های مهندسی برق (الکترونیک، قدرت، مخابرات، کنترل و بیوالکتریک) و دوره های تربیت مدرس گروه برق.
4- مهارتهای فارغ التحصیلان:
فارغ التحصیلات این دوره آمادگی و مهارتهای زیر را کسب خواهند نمود.
الف. تدریس دروس فنی و کارگاهی دوره متوسطه قدرت هنرستانها.
ب. تدریس پاره ای دروس فنی کارگاهی و آزمایشگاهی دوره های کاردانی فنی قدرت.
5- مشاغل فارغ التحصیلان:
دبیر فنی رشته برق.
مشاغلی متناسب با مهارتای ذکر شده فوق.
6- طول دوره و شکل نظام:
طول متوسط دوره این مجموعه 3 سال است و برنامه های درسی آن در 8 ترم برنامه ریزی می شود، طول هر ترم 16 هفته آموزش کامل است. مدت هر واحد درس نظری 16 ساعت، عملی و آزمایشگاهی 32 ساعت و کارگاهی 48 ساعت است. دروس آزمایشگاهی و کارگاهی یک واحدی می تواند به ترتیب تا 48 و 64 ساعت افزایش یابند.
7- واحدهای درسی:
تعداد کل واحدهای درسی این مجموعه بشرح زیر می باشد:
الف. دروس عمومی 22 واحد
ب. دروس تربیتی 25 واحد
ج. دروس پایه 20 واحد
الکترونیک 19 واحد
د. دروس اصلی 34 واحد
الکترونیک 43 واحد
ﮬ. دروس تخصصی 35 واحد
الکترونیک 28 واحد
ز. دروس انتخابی 4 واحد
3 واحد
---------
جمع کل 140 واحد
دوره کارشناسی پیوسته تربیت دبیر فنی قدرت، الکترونیک
جدول دروس جبرانی
ردیف | نام درس | واحد |
1 2 3 4 5 6 7 |
*ریاضی پیش دانشگاهی * فیزیک پیش دانشگاهی * زبان پیش دانشگاهی مبانی کامپیوتر ** رسم فنی عمومی (مکانیک) ** رسم فنی برق *** کارگاه عمومی برق |
2 2 2 2 2 2 1 |
جمع | 15 |
* دانشجویانی که درصد نمره آزمون آنها در این دروس حداقل 50% باشد از گذرانیدن این دروس معاف هستند.
** دانشجویانی که در یکی از رشته های فنی صنعت تحصیل کرده اند (دیپلم هنرستان) از گذرانیدن این درس معاف هستند.
*** دانشجویانی که در رشته های برق یا الکترونیک دیپلم اخذ کرده اند از گذرانیدن این دروس معاف هستند.
دروس تربیتی
ردیف | نام درس | واحد |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 |
روانشناسی عمومی روانشناسی تربیتی کلیات، روشها و فنون تدریس (1) نظری کلیات، روشها و فنون تدریس (2) کارگاهی طراحی، توید و کاربرد مواد آموزشی اندازه گیری و سنجش پیشرفت تحصیلی مقدمات راهنمایی و مشاوره تمرین معلمی (1)، (2) (عملی) اصول و فلسفه آموزش مبانی برنامه ریزی درسی سازمان و مدیریت در آموزش و پرورش روش تحقیق با تاکید بر علوم تربیتی |
2 2 2 1 2 2 2 3 3 2 2 2 |
جمع | 25 |
تبصره: فارغ التحصیلان دوره های کاردانی مراکز تربیت معلم چنانچه هر کسی از این دروس را عینا در دوره کاردانی گذرانده باشند از گذراندن آن درس با دروس در دوره کارشناسی معافند.
دروس پایه
ردیف | نام درس | واحد |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 |
ریاضی عمومی (1) ریاضی عمومی (2) معادلات دیفرانسیل فیزیک عمومی آزمایشگاه فیزیکی عمومی فیزیک الکتریسیته و مغناطیس آزمایشگاه فیزیک الکتریسته و مغناطیس برنامه نویسی کامپیوتر محاسبات عددی |
3 3 3 2 1 3 1 2 2 |
جمع | 20 |
دوره کارشناسی پیوسته تربیت دبیر فنی رشته الکترونیک
جدول دروس پایه
ردیف | نام درس | واحد |
1 2 3 4 5 6 7 8 |
ریاضی عمومی (1) ریاضی عمومی (2) معادلات دیفرانسیل برنامه سازی رایانه ای آمار و احتمالات مهندسی فیزیک حرارت و مکانیک فیزیک الکتریسیته و مغناطیس آزمایشگاه فیزیک الکتریسته و مغناطیس |
3 3 3 2 2 2 3 1 |
جمع | 19 |
دبیر فنی برق – قدرت، الکترونیک
دورس اصلی قدرت
ردیف | نام درس | واحد |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 |
ریاضی مهندسی مدارهای الکتریکی 1 مدارهای الکتریکی 2 اندازه گیری الکتریکی آزمایشگاه اندازه گیری و مدار الکترومغناطیس الکترونیک 1 آزمایشگاه الکترونیک 1 ماشینهای الکتریکی 1 ماشینهای الکتریکی 2 آزمایشگاه ماشینهای الکتریکی 1 مدارهای منطقی آزمایشگاه مدارهای منطقی سیستمهای کنترل خطی آزمایشگاه سیستم های کنترل خطی |
3 3 3 2 1 3 3 1 3 3 1 3 1 1 1 |
جمع | 34 |
دروس اصلی الکترونیک
ردیف | نام درس | واحد |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 |
زبان تخصصی ریاضی مهندسی مدارهای الکتریکی 1 مدارهای الکتریکی 2 اندازه گیری الکتریکی الکترو مغناطیس الکترونیک 1 آزمایشگاه الکترونیک 1 الکترونیک 2 آزمایشگاه الکترونیک 2 مدارهای منطقی آزمایشگاه مدارهای منطقی ماشینهای الکتریکی 1 ماشینهای الکتریکی 2 آزمایشگاه ماشینهای الکتریکی تجزیه تحلیل سیستمها سیستمهای کنترل خطی آزمایشگاه سیستمهی کنترل خطی مخابرات آزمایشگاه مدارهای الکتریکی و اندازه گیری |
3 3 3 3 3 3 3 1 3 1 2 1 2 2 1 2 2 1 3 1 |
جمع | 43 |
رشته مهندسی پلیمر – صنایع پلیمر
- توضیحات
- بازدید: 403
مهندسی پلیمر – صنایع پلیمر
1- تعریف و هدف:
مجموعه کارشناسی صنایع پلیمر یکی از مجموعه های آموزشی عالی است که هدف آن آموزش و تربیت متخصصان بهره برداری در زمینه تولید مواد پلیمر خام و تبدیل مواد پلیمری به پلاستیک، لاستیک، پلیمرهای تقویت شده مواد اسفنجی، رزین، چسب، الیاف مصنوعی و نظایر اینها است. دروس مجموعه بهره برداری صنایع پلیمر ترکیبی از دروس علوم پایه مهندسی شیمی و دروس تخصصی در زمینه صنایع تولید و تبدیل مواد پلیمر، میباشد.
2- طول دوره و شکل نظام:
دوره این مجموعه با کارآموزی 4 سال است. کلیه دروس آن در 8 ترم برنامه ریزی میشود و علاو بر دروس کارگاه و پروژه دو دوره کارآموزی دو ماهه در طیول تعطیلات تابستان نیز دارد. طول هر ترم 17 هفته آموزش کامل است هر واحد درسی نظری بمدت 17 ساعت و عملی بمدت 51 ساعت و کارگاهی بمدت 51 ساعت و کارآموزی بمدت 80 روز کاری در طول دو ترم تابستانی تدریس میشود. کارآموزیها در واحدهای تولیدی ذیربط انجام میشود.
3- واحدهای درسی:
واحدهای درسی این دوره 140 واحد درسی و صفر واحد کارآموزی بشرح زیر است:
1-3- دروس عمومی 20 واحد
2-3- دروس پایه 32 واحد
3-3- دروس اصلی 35 واحد
4-3- دروس تخصصی 37 واحد
5-3- کارآموزی، پروژه و کارگاه 6 واحد
6-3- دروس انتخابی 2 واحد
4- نقش و توانائی:
فارغ التحصیلان این دوره توانایی کافی در احراز مشاغل و ایفاء نقشهای زیر را دارند:
1-4- بهره برداری از صنایع موجود به وجه مطلوب (از لحاظ اقتصادی)
2-4- ایجاد و بهره برداری از واحدهای تولیدی تبدیل پلیمر خام به مواد مصرفی (در مقیاس کوچک)
3-4- شناخت سیستم و ترکیبات مواد پلیمری، فورمولاسیون کاربرد و تبدیل این مواد برپایه ویژگیهای مورد نظر در صنایع لاستیک، پلاستیک، الیاف مصنوعی و کامپوزیتها و غیره...
3-4- اشتغال در مجتمع های بزرگ تولید پلیمر خام
5- ضرورت و اهمیت:
ضرورت و اهمیت این مجموعه آموزشی با توجه به نکات زیر آشکار می شود:
1-5- مواد پلیمری کاربردی وسیع در صنعت دارد. تولیدات آن مستقیما یا به صورت مواد اولیه در سایر صنایع به کار برده می شود.
2-5- با توجه به ذخایر عظیم نفت و گاز طیبیعی کشور و تاکید دولت جمهوری اسلامی ایران برجایگزین ساختن صادرات نفت و گاز با تولیدات صنعتی، نقش حساس محصولات صنایع پتروشیمی گسترش صنایع تولید و تبدیل پلیمر در اقتصاد کشور روشن می گردد.
3-5- با اتمام پروژه های تولید منومر در کشور سرمایه گذاری در زمینه صنایع تولید و تبدیل پلیمر از حجم واردات در این زمینه که امروزه رقم بسیار بزرگی را از لحاظ ارزی تشکیل میدهد کاسته می شود.
4-5- با توجه به محدودیت صنایع جنگلی و معدنی کشور، تولید مواد پلیمری میتواند در تهیه بسیاری از وسائل و قطعات، جانشین چوب و فلزات شود و نقش مهمی در حفظ این منابع و جبران کمبودها داشته باشد.
دروس پایه
ردیف | نام درس | واحد |
01 04 06 07 08 09 11 1-11 14 1-14 17 1-17 18 |
ریاضی عمومی 1 ریاضی 2 برنامه نویسی کامپیوتر معادلات دیفرانسیل محاسبات عددی فیزیک 1 فیزیک 2 آز فیزیک 1 شیمی عمومی آز شیمی عمومی شیمی آلی 1 آز شیمی آلی 1 شیمی آلی 2 |
3 3 3 3 2 3 3 1 3 1 3 1 3 |
جمع | 32 |
دروس اصلی
ردیف | نام درس | واحد |
26 27 34 35 36 1-36 42 1-42 44 43 1-43 45 46 1-46 47 1-47 48 50 52 |
اقتصاد و طرح مهندسی نقشه کشی صنعتی استاتیک و مقاومت مصالح ترمودینامیک مهندسی مکانیک سیالات آز مکانیک سیالات انتقال حرارت آز انتقال حرارت موازنه انرژی و مواد عملیات واحد 1 آز عملیات واحد سینتیک و طرح راکتور کنترل فرآیندها آز کنترل فرآیندها شیمی فیزیک آز شیمی فیزیک انتقال جرم ریاضیات مهندسی روشهای اندازه گیری کمیتهای مهندسی |
3 2 3 3 3 1 3 1 3 3 1 3 3 1 3 1 3 3 2 |
جمع | 45 |
دروس تخصصی
ردیف | نام درس | واحد |
64 1-64 65 1-65 66 1-66 67 1-67 68 69 71 1-71 72 73 76 1-76 77 1-77 |
شیمی فیزیک پلیمرها آز شیمی فیزیک پلیمرها شیمی و سینتیک پلیمریزاسیون از شیمی و سینتیک پلیمریزاسیون وسائل اندازه گیری مشخصات مولکولی پلیمرها آز روشهای اندازه گیری مشخصات پلیمرها مهندسی پلاستیک کارگاه پلاستیک رئولوژی پلیمرها اول مهندسی پلیمریزاسیون خواص فیزیکی و مکانیکی پلیمرها آز خواص فیزیکی و مکانیکی پلیمرها تکنولوژی و خواص فیزیکی الیاف مهندسی الاستومر کارگاه الاستومر تکنولوژی کامپیوزیتها کارگاه کامپیوزیتها خواص و کاربرد پلیمرهای طبیعی |
3 1 3 1 2 1 3 1 3 3 3 1 2 3 1 3 1 2 |
جمع | 37 |
دروس انتخابی (2 واحد)
ردیف | نام درس | واحد |
80 81 82 83 84 85 1-85 1-72 |
مدیریت صنعتی زبان تخصصی مطالب ویژه پلیمرها و محیط زیست آمار و احتمالات شیمی تجزیه آز شیمی تجزیه آز تکنولوژی و خواص الیاف |
2 2 2 1 3 3 1 1 |
جمع |
کارگاه و پروژه و کارآموزی
ردیف | نام درس | واحد |
1 2 3 4 |
کارگاه کارآوزی پروژه درس انتخابی |
1 2 3 2 |
جمع | 8 |