چگونه داور مقالات شویم ؟
- توضیحات
چگونه داور مقالات بشویم؟
میدانیم که افراد واجد شرایط، توانا و مشتاق زیادی وجود دارند که مایل به داوری مقالات هستند، اما «وارد شدن» به جامعه داوران و تبدیل شدن به یک داور فعال کمی دشوار است. دلیل اصلی این است که همیشه به عهده ویراستار است که داورانی را که مایل به بررسی و داوری مقاله هستند انتخاب کند. اگر بهتازگی تصمیم گرفتهاید که داور مقالات بشوید اصلاً نا امید نشوید. ویراستاران ژورنالها اغلب به دنبال گسترش مجموعه داوران خود هستند که به این معنی است که تقاضا برای حوزه تخصصی خاص شما وجود خواهد داشت.
ویژه نامه special issue
ویژهنامه یا special issue
راهی آسان برای انتشار سریع مقالات در مجلات معتبر و پیدا کردن عناوین روز
ویژهنامه یا special issue به مجموعهای از مقالات تحقیقاتی در یک حوزه خاص اختصاص داده شده است که به صورت همزمان در یک نشریه علمی منتشر میشود. این نوع از نشریات، معمولاً برای پوشش دادن به یک موضوع خاص و تحلیل عمیقتر آن، توسط نشریات علمی انتخاب میشود. ویژهنامهها معمولاً شامل مقالات از محققین مختلف و از کشورهای مختلف هستند و معمولاً توسط یک یا چند نفر به عنوان مهمان ویراستار تدارک دیده میشود.
ویژهنامه یک شماره از مجله است که با تعدادی مشخص از مقالات به موضوعی مشخص میپردازد. ویژهنامهها منبع منحصربهفرد و ارزشمندی برای محققان علاقهمند به یک موضوع خاص هستند. این نوع مقالات فرصتی مناسب برای بررسی مسائل سیاستی روز جامعه، انسجام تحقیقات پراکنده پیشین، ارائه رویکردهای جدید، ارائه آخرین تحقیقات و توسعه، یا تبادل دیدگاهها فراهم میکنند. مجلات مختلف ممکن است تعاریف متفاوتی از "ویژهنامه" داشته باشند: بعضاً میتواند به این معنی باشد که مقالات برتر خروجی یک کارگاه یا کنفرانس علمی باشد یا اینکه مجله به دلایلی تصمیم گرفته باشد مقالات پیشتر منتشر شدهای را پیرامون موضوعی معین گردآوری، بازنویسی و تحت یک مجموعه منتشر کند. مقالات ویژهنامه ممکن است همگی در یک قالب مشخص (مثلاً پژوهشی اصیل) باشند یا اینکه مجموعهای از قالبهای مورد قبول مجله همانند مقالات پژوهشی، مصاحبه، مباحثه و نقادی، مطالعه موردی و ... را در بر گیرند. هر ویژهنامه حداقل یک سردبیر علمی (مجزای از سردبیر مجله Guest Editor)دارد و تمامی موارد فوق و در صورت نیاز سایر جزئیات همانند رویه داوری، ... در قالب پیشنهاده مکتوب دریافت و سپس تا پیش از اعلام فراخوان یا تا پیش از نهایی کردن اسامی نویسندگان مدعو در آن ویژهنامه، نهایی میشود.
بنابراین یکی از راههای خوب برای داوری و چاپ سریعتر مقاله، پیدا کردن ویژهنامه در آن حیطه کاری است. کافی است عبارت "special issue call for papers 2023" را جست و جو کنید تا لیستهای ویژهنامه در سال 2023 نمایان گردد. سپس حیطه موضوعی مد نظر خود را انتخاب و پس از تنظیم مقاله، طبق چارچوب خواسته شده آن را به مجله مدنظر ارسال کنید. بهتر است قبل از شروع مقاله خود، یک سر به ویژهنامه ها بزنید مخصوصاً اگر ایدهای در ذهن ندارید چرا که این روش راه خوبی برای پیدا کردن عناوین بروز نیز هست.
- توضیحات
- بازدید: 2858
ژورنال های ISI
- توضیحات
پیشرفت تکنولوژی،توسعه تحقیقات رابه دنبال داشت و به منظور پیشرفت و ارائه نتایج پژوهش های علمی، مقالات فراوانی تهیه شد.ضرورت دسترسی به آخرین تحقیقات علمی سازمانهایی را ایجاد کرد که به ارزیابی و ارائه پژوهشهای علمی می پردازند. ISI مخفف Information Institute for Scientific (موسسه اطلاعات علمی)است، بدین معنی که این نهاد بانک اطلاعات مرکزی برای فهرست و پوشش دادن جامع محلات علمی مهم دنیا به منظور تبادل اطلاعات میان محققان است ، به عبارت دیگر ISI در سراسر دنیا مجلاتی را که در سطح علمی بالایی قرار دارند و از معیارهای موجود در ISI پیروی میکنند، در لیست خود قرار میدهد و امکان دسترسی آسان به آنها را فراهم می کند.
ژورنال های ISC
- توضیحات
ژورنالهای ISC
درحال حاضر ژورنالهای ISC یا در اصطلاح ژورنالهای نمایه شده در پایگاه علمی جهان اسلام یکی از پایگاه های علمی در سطح بین الملل شناخته می شوند. نگارش مقاله علمی یکی از روش هایی است که بسیاری از دانشجویان و حتی اساتید برای بالا بردن کیفیت و ارزش رزومه علمی (CV) از آن استفاده می کنند. بسیاری از دانشجویان بر اساس فاکتورهای مختلفی اقدام به انتخاب ژورنال برای چاپ مقالات شان می کنند، که برخی از آنها عبارتند از رنکینگ ژورنال، سطح اعتبار ژورنال، ایمپکت فاکتور، هزینه پذیرش و چاپ، فرآیند داوری و میزان تخصصی بودن که هر کدام از این موارد می تواند تاثیر بسزایی در تصمیم نهایی محقق داشته باشد. به طور کلی یکی از عواملی که در نخستین مرحله سابمیت مقاله به ذهن محقق خطور میکند اعتبار و رنکینگ ژورنال است. آیا این مجله در پایگاه علمی ISI یا SCOPUS نمایه شده است؟
ژورنال Q1 است یا Q2؟
پایگاه علمی ISC در سطح ISI و یا SCOPUS هست ؟
انتخاب ژورنال مناسب و متناسب با مقاله - پنج مرحله کلیدی تقویت مقاله علمی
پیشنهاد و معرفی ژورنال مناسب برای پذیرش مقاله
بعد از آنکه مقاله فارسی یا انگلیسی و یا به هر زبان دیگری از جمله فرانسه،آلمانی،چینی و یا ...به لحاظ شاکله و فرمت مقاله نویسی استاندارد، با رعایت اصول علمی و فنی نگارش و آماده میشود نوبت به انتخاب یک نشریه یا ژورنال مناسب برای سابمیت آن میرسد.
در این مرحله دانش و تجربه کافی نقش بسیار بزرگی روی گرفتن پذیرش در بهترین نشریه یا ژورنال متناسب با مقاله را دارد.
اگر به زمینه کار نشریه یا ژورنال در زمان سابمیت توجه کافی نشود، اگر به اعتبار نشریه یا ژورنال توجه کافی نشود، اگر به سطح علمی مقاله و تناسب آن با سطح مقالات قبلا پذیرش شده توجه کافی نشود، و اگر های دیگری که به دو بال دانش و تجربه همزمان نیاز دارند و کار پژوهشگران زبده و دقیق و به روز است.
با توجه به ریزه کاریهای فوق میتوان از انتخاب درست تشریه یا ژورنال در قدم اول، اطمینان نسبی قابل قبولی حاصل کرد.
انتخاب ژورنال مناسب - ترجمه تخصصی مهارتی بین رشته ای
- توضیحات
- بازدید: 5504