مطالب سابمیت

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

در رشته تفسیر قرآن مجید ، تفسیر مقدماتی ، تفسیر موضوعی ، مبانی و روش های تفسیر ، مفردات قرآن ( هر کلمه در قرآن به چه معناست و مفهوم یک کلمه در آیات مختلف چه تفاوتی با یکدیگر دارد )، اعراب قرآن و ادبیات قرآن آموزش داده می شود .

برای مثال دانشجوی این رشته در درس تفسیر با قصص قرآن آشنا می شود و پس از 4 سال می تواند قصص قرآن را تحلیل کرده و هدف از آوردن این قصص را بیان کند .
همچنین داشجویان رشته تفسیر با روشها و مکاتب تفسیر اعم از تفسیر عرفانی ، عقلی ،روایی ، علمی ، فلسفی و کلامی آشنا می شوند و تفسیر کلاسیک را بر اساس تقسیم بندی سده ها مطالعه کرده و به بررسی تطبیقی تفسیر معاصر می پردازند . دانشجویان تفسیر قرآن مجید بررسی می کنند که قرآن به عنوان سخن وحیانی چه نقش فکری و فرهنگی در جامعه دارد و آیا آموزه های قرآنی می تواند هم از نظر ارزشی و هم روشی ، جامعه ما را یاری کند ؟
گفتنی است که رابطه رشته علوم قرآنی و تفسیر رابطه عموم و خصوص مطلق است ؛ یعنی علوم قرآنی به تمام دانشهایی می پردازد که ذیل مباحث قرآن قرار می گیرند و البته یکی از این دانشها ، فهم کردن قرآن یا به تعبیر دیگر تفسیر قرآن است .

  • دروس تخصصی تفسیر قرآن مجید :

تفسیر مقدماتی ، تفسیر موضوعی ،مبانی و روش های تفسیر ، مفردات ، اعراب القرآن ، تفسیر آیات الاحکام ، زبان قرآن ، تحلیل قصص قرآن ، فقه ، فن ترجمه قرآن ، تاریخ ترجمه قرآن و مقایسه ترجمه ها ، روش تحقیق ، کارورزی ، پروژه تحقیقاتی .

  • فنون قرائت ، تلاوت و کتابت قرآن مجید :

در رشته فنون قرائت ، تلاوت و کتابت قرآن مجید اصول ، مبانی و فنون تلاوت و کتابت قرآن مجید مطالعه و بررسی می شود ؛ یعنی دانشجویان با تاریخ نسخه نویسی قرآن در جهان اسلام و انواع رسم الخط قرآن اعم از کوفی و سبک های متنوع آن نَسخ و انواع متعدد آن و نستعلین آشنا می شوند و در قرائت نیز علم تجوید ، عللم الالحان ، تاریخ قرائت ها ، قرّاء مشهور و قرائت های آنها و احتجاج در قرائتها (چرا قاری آیه ای را به یک نحو آیه دیگری را به صورت دیگر می خواند ) را مطالعه می کنند .

  • دروس تخصصی فنون قرائت و تلاوت و کتابت قرآن مجید :

رسم الخط قرآن و تاریخ آن ، تجوید عالی ، وقف و ابتدا، علم الالحان ، تفسیر مقدماتی ، تفسیر موضوعی ، تفسیر آیات الاحکام ، مفردات ، فن ترجمه قرآن ،فقه ، روش تحقیق ، تاریخ قراآت ، قراء مشهور و قراآت آنها ، احتجاج در قراآت ، صوت و لحن عالی ، کارورزی ، پروژه تحقیاتی .