علوم تجربي واجتماعي، تربيت بدني(ورزش و بازيهاي دبستاني)، كارورزي دبستان
گرايش آموزش و پرورش كودكان استثنایی:
كودكان ودانشآموزان استثنايي به پنج گروه عقبمانده ذهني و معلول جسمي، ناشنوا و نيمهشنوا، نابينا و نيمهبينا، ناسازگار و تيزهوش تقسيم ميشوند و در هر گروه شرايط خاصي براي تعليم و تربيت آنها وجود دارد . هدف از آموزش و پرورش كودكان استثنايي فراهم آوردن فرصتهاي مناسب و امكانات آموزشي ويژه براي اين دسته از كودكان است. در اين گرايش به كودكان داراي مشكلات ذهني و جسمي بيشتر پرداخته ميشود و متخصصان كودكان استثنايي تلاش ميكنند تا با توجه به ويژگيهاي عقلاني و جسماني آنان ، تواناييهاي ذهني و جسمي آنها را به حداكثر برسانند .
تواناييهاي لازم :
دانشجوي اين رشته بايد صبر و حوصله بسيار داشته و عشق و علاقه وافري به تعليم و تربيت كودكان استثنايي داشته باشد. در اين رشته خلاقيت و تسلط بر فنون و روشهاي آموزش، حرف اول را ميزند.
موقعيت شغلي در ايران :
فارغالتحصيلان اين رشته ميتوانند به عنوان دبير يا مربي در مدارس دانشآموزان استثنايي (عقبمانده ذهني) و مراكز نگهداري كودكان عقبمانده ذهني فعاليت كنند همچنين ميتوانند كارشناس گزينش و تشخيص كودكان عقبمانده ذهني در مؤسسات گوناگون از قبيل وزارت آموزش و پرورش و سازمان بهزيستي كشور شوند.
دروس تخصصي گرايش آموزش و پرورش كودكان استثنايي:
فيزيولوژي، روانشناسي عقبماندگيهاي ذهني، آموزش و پرورش عقبماندگان ذهني، اختلالات رفتاري ـ عاطفي، اختلالات گويايي، اختلالات يادگيري، گفتاردرماني، روشهاي تغيير رفتار، آزمونهاي تشخيص عقبماندگيهاي ذهني، بهداشت و كمكهاي اوليه، روشهاي مشاوره و مصاحبه، بازي و حركت درماني، تهيه مواد و وسايل آموزشي و كمك آموزشي، روش تدريس علوم تجربي و اجتماعي، روش تدريس رياضي، روش تدرس زبان فارسي، كارورزي در روشهاي تدريس، روشهاي بازپروري حسي ـ حركتي ، روشهاي بازپروري حرفهاي، روشهاي بازپروري اجتماعي، كارورزي در روشهاي بازپروري.