پروپوزال موضوعی
- توضیحات
- بازدید: 5858
Thematic Proposal
شاید نگارش پروپوزال موضوعی (Thematic Proposal) یکی از پیچیده ترین، زمانبرترین و گیج کننده ترین مسئولیت هایی باشد که یک شخص می تواند بر عهده بگیرد. به شکل ساده تر زمانی که در مورد نگارش پروپوزال موضوعی صحبت می کنیم، می توانیم آن را مشابه یک مصاحبه شغلی بدانیم که در آن شخص پژوهشگر یک توضیح مختصر و مفید در مورد سازمان، سابقه اجرایی، پروژه و سایر عوامل مرتبط با رزومه خود به مخاطب یا سرمایه گذار ارائه می نماید.
به طور کلی یک پروپوزال موضوعی موفق باید برای مخاطب جذابیت داشته و طرح پیشنهادی آن از سایر رقبا متمایز باشد. اگر قصد دارید یک پروپوزال موضوعی موفق و با کیفیت بالا ارائه کنید باید چند نکته را در ارتباط با نگارش آن در نظر داشته باشید. اولین مورد این است که تم اصلی پروپوزال شما در مورد چه موضوعی است و این موضوع برای سازمان مورد نظر چقدر اهمیت دارد. برای این منظور سعی کنید تعریف دقیق و کاملی از تم اصلی پروپوزال موضوعی ارائه کنید که برای مخاطب قابل فهم و جذاب باشد. همواره باید موضوع را به گونه ای تبیین کنید که نشان دهد طرح پیشنهادی شما مشکل سازمان را برطرف خواهد کرد و از این جهت پروپوزال موضوعی اهمیت پیدا می کند. یکی دیگر از عواملی که می تواند موجب افزایش جذابیت در پروپوزال موضوعی شما شود، مزایا و منافع پیاده سازی طرح شما است.
پیشنهاد عنوان مناسب - پیش پروپوزال
پروپوزال صنعتی و تجاری
industrial-commercial proposal
کاملا عادی است که در زماننگارش پروپوزال صنعتی-تجاری دچار سردرگمی شوید، چرا که اطلاعات زیادی در ارتباط با کسب و کار مورد نظر شما وجود دارد که جمع آوری و بررسی صحت آنها کار بسیار دشوار و زمانبری است. اما توجه داشته باشید که هدف اصلی از ارائه پروپوزال صنعتی-تجاری (Industrial-Commercial Proposal) ایجاد امنیت مالی و تولیدی برای یک کسب و کار است.
در زمان نوشتن پروپوزال صنعتی-تجاری، شما سعی می کنید که یک خدمت یا محصول را به عنوان راه حلی برای برطرف کردن یک مشکل یا روشی برای افزایش حاشیه سود در یک کسب و کار نشان دهید. محتوای یک پروپوزال خوب به گونه ای تدوین می شود که خدمات و محصولات ارائه شده توسط شما را برجسته نشان داده و بتواند اطمینان خاطر لازم در مورد توانمندی های اجرایی و موفقیت احتمالی پروژه به سرمایه گذار بدهد. معمولا پروپوزال هایی که برای کسب و کارهای مختلف نگارش می شوند و از نوع پروپوزال صنعتی-تجاری (Industrial-Commercial Proposal) بوده و به دو دسته کلی تقسیم می شوند. نوع اول پروپوزال های صنعتی-تجاری به نام پروپوزال درخواستی (Solicited Proposal) شناخته می شوند. این پروپوزال ها بر اساس درخواست یک سرمایه گذار مشخص و با فرمت مشخص تهیه و تدوین می شوند.
ویژگی های پروپوزال صنعتی
همانطور که پیشتر بیان کردیم تمامی پروپوزال ها با هر عنوان و هدفی که نگارش شوند به دنبال یافتن مشکلات و ارائه راه حل برای مشکل هستند. پروپوزال های صنعتی به بررسی مشکلات درون سازمانی پرداخته و روندهای مرتبط با ارائه محصولات و موانع موجود در روابط مشتریان را مورد بررسی قرار می دهند. در همین راستا از پروپوزال های صنعتی از نظر کاربردی بودن و هزینه های مرتبط با آن اهمیت بالاتری پیدا میکنند. پروپوزال صنعتی علاوه بر موارد کلی که در تمامی پروپوزال ها یکسان است یکسری از ویژگی های خاص را در بر میگیرد که عبارتند از:
پیش پروپوزال صنعتی و تجاری - انواع مختلف پروپوزال
ویژگی های پروپوزال استارت آپ
هر شخصی می تواند ایده های جذاب و منحصر به فرد داشته باشد ولی تبدیل کردن این ایده ها به یک طرح کسب و کار با عنوان پروپوزال استارت آپ کار بسیار دشواری است. پروپوزال استارت آپ اهمیت بسیار بالاتری نسبت به پروپوزال صنعتی دارد چرا که اطلاعات نادرست ممکن است هزینه های زیادی را به سرمایه گذار تحمیل کرده و در نهایت پروژه را بی نتیجه باقی بگذارد. آمارها نشان می دهد که شانس موفقیت کسب و کارهایی که با ارائه پروپوزال استارت آپ همراه بوده اند تقریبا دو برابر مشاغلی است که بدون بررسی های اولیه اقدام به راه اندازی یک شغل کرده اند. همچنین از میان مشاغل موفق، میزان رشد کسب و کارهایی که با بیزینس پلن یا پروپوزال استارت آپ راه اندازی شده بودند 50% و سایر کسب و کارها 30% بوده است. حتی داشتن طرح کسب و کار می تواند شانس جذب سرمایه را تا 29% افزایش دهد. بنابراین نگارش و تهیه یک پروپوزال استارت آپ اهمیت بسیار بالایی در موفقیت یک کسب و کار دارد. پروپوزال استارت آپ ویژگی های برجسته و مشخصی دارد که عبارتند از:
طرح توجیهی
طرح توجیهی
(Feasibility Study Report)
طرح توجیهی یا Feasibility Study Report یکی از مهمترین گزارشات در نخستین فاز اجرای یک پروژه است. هدف اصلی از نگارش طرح توجیهی، انجام تجزیه و تحلیل و توجیه یک پروژه از نظر امکان پذیری فنی و صرفه اقتصادی است. هیچ مدیر و یا سرمایه گذاری علاقه ندارد بدون آگاهی کامل از وضعیت یک شرکت یا پروژه اقدام به سرمایه گذاری در آن کرده و دارایی خود را دچار مخاطره کند. طرح توجیهی به مدیران و سرمایه گذاران این اطمینان خاطر را می دهد که محل درستی را برای سرمایه گذاری انتخاب کرده اند. محتوای این گزارش در متقاعد کردن مدیران و سرمایه گذاران تاثیر بسیار زیادی داشته و آنها را در تصمیم گیری مصمم تر می کند، چرا که یک پروژه یا کسب و کار با پتانسیل های بالای درآمدزایی و سودآوری را به آنها معرفی می کند. طرح توجیهی (FSR) گزارشی است که با هدف تحلیل، اکتشاف و ارزیابی میزان عملیاتی بودن یک پروژه از نظر هزینه و زمان انجام شده و در آن خلاصه ای از پروژه و اطلاعات زمینه ای در مورد آن برای مخاطب فراهم می شود. یک طرح توجیهی خوب مزایای برجسته ای دارد که به مدیران و سرمایه گذاران در موارد زیر کمک خواهد کرد: