نشر نیوز
انواع ژورنالها
- توضیحات
- بازدید: 1288
بنابراین ژورنال ها (Journals) نه تنها وظیفه آگاهی رسانی به جامعه را به عهده دارند بلکه همواره به دنبال حل مسائل و مشکلات جامعه با ارائه راه حل های نوین هستند. پژوهش ها و تحقیقاتی که در این ژورنال ها به چاپ می رسند ممکن است در قالب مقاله، کتاب یا حتی گزارشات علمی باشند که هدف اصلی آنها بیان یک موضوع علمی به زبانی ساده و کاربردی برای افراد مختلف است. بر اساس نظر اولدنبرگ (Oldenberg) فیلسوف و دانشمند قرن 16 میلادی، هدف از انتشار یک سند علمی اشتراک دانش بین افراد مختلف و بهبود علم در یک شاخه تخصصی است.
تشخیص ISI بودن یک ژورنال توسط Master Journal List
- توضیحات
- بازدید: 319
تشخیص ISI بودن یک ژورنال توسط Master Journal List
بررسی حضور یک ژورنال در مستر ژورنال لیست (Master Journal List) به عنوان یکی از راهکارهای تأیید معتبریت علمی و اصالت ژورنال است و میتواند به شما در انتخاب منابع مناسب برای تحقیقات و انتشار مقالات علمی کمک کند. بطور کلی، Master Journal List (MJL)یک سرویس آنلاین است که توسط شرکت Clarivate Analytics ارائه میشود و به منظور ارائه اطلاعاتی در مورد ژورنالهای علمی استفاده میشود. این سرویس به عنوان یک منبع مهم برای شناسایی ژورنالهای معتبر و شناخته شده در حوزههای مختلف علمی استفاده میشود. برای استفاده از سایت Master Journal List و بررسی وجود یک ژورنال (ISI)، میتوانید مراحل زیر را انجام دهید:
ویژه نامه special issue
ویژهنامه یا special issue
راهی آسان برای انتشار سریع مقالات در مجلات معتبر و پیدا کردن عناوین روز
ویژهنامه یا special issue به مجموعهای از مقالات تحقیقاتی در یک حوزه خاص اختصاص داده شده است که به صورت همزمان در یک نشریه علمی منتشر میشود. این نوع از نشریات، معمولاً برای پوشش دادن به یک موضوع خاص و تحلیل عمیقتر آن، توسط نشریات علمی انتخاب میشود. ویژهنامهها معمولاً شامل مقالات از محققین مختلف و از کشورهای مختلف هستند و معمولاً توسط یک یا چند نفر به عنوان مهمان ویراستار تدارک دیده میشود.
ویژهنامه یک شماره از مجله است که با تعدادی مشخص از مقالات به موضوعی مشخص میپردازد. ویژهنامهها منبع منحصربهفرد و ارزشمندی برای محققان علاقهمند به یک موضوع خاص هستند. این نوع مقالات فرصتی مناسب برای بررسی مسائل سیاستی روز جامعه، انسجام تحقیقات پراکنده پیشین، ارائه رویکردهای جدید، ارائه آخرین تحقیقات و توسعه، یا تبادل دیدگاهها فراهم میکنند. مجلات مختلف ممکن است تعاریف متفاوتی از "ویژهنامه" داشته باشند: بعضاً میتواند به این معنی باشد که مقالات برتر خروجی یک کارگاه یا کنفرانس علمی باشد یا اینکه مجله به دلایلی تصمیم گرفته باشد مقالات پیشتر منتشر شدهای را پیرامون موضوعی معین گردآوری، بازنویسی و تحت یک مجموعه منتشر کند. مقالات ویژهنامه ممکن است همگی در یک قالب مشخص (مثلاً پژوهشی اصیل) باشند یا اینکه مجموعهای از قالبهای مورد قبول مجله همانند مقالات پژوهشی، مصاحبه، مباحثه و نقادی، مطالعه موردی و ... را در بر گیرند. هر ویژهنامه حداقل یک سردبیر علمی (مجزای از سردبیر مجله Guest Editor)دارد و تمامی موارد فوق و در صورت نیاز سایر جزئیات همانند رویه داوری، ... در قالب پیشنهاده مکتوب دریافت و سپس تا پیش از اعلام فراخوان یا تا پیش از نهایی کردن اسامی نویسندگان مدعو در آن ویژهنامه، نهایی میشود.
بنابراین یکی از راههای خوب برای داوری و چاپ سریعتر مقاله، پیدا کردن ویژهنامه در آن حیطه کاری است. کافی است عبارت "special issue call for papers 2023" را جست و جو کنید تا لیستهای ویژهنامه در سال 2023 نمایان گردد. سپس حیطه موضوعی مد نظر خود را انتخاب و پس از تنظیم مقاله، طبق چارچوب خواسته شده آن را به مجله مدنظر ارسال کنید. بهتر است قبل از شروع مقاله خود، یک سر به ویژهنامه ها بزنید مخصوصاً اگر ایدهای در ذهن ندارید چرا که این روش راه خوبی برای پیدا کردن عناوین بروز نیز هست.
- توضیحات
- بازدید: 1139
چگونه داور مقالات شویم ؟
- توضیحات
چگونه داور مقالات بشویم؟
میدانیم که افراد واجد شرایط، توانا و مشتاق زیادی وجود دارند که مایل به داوری مقالات هستند، اما «وارد شدن» به جامعه داوران و تبدیل شدن به یک داور فعال کمی دشوار است. دلیل اصلی این است که همیشه به عهده ویراستار است که داورانی را که مایل به بررسی و داوری مقاله هستند انتخاب کند. اگر بهتازگی تصمیم گرفتهاید که داور مقالات بشوید اصلاً نا امید نشوید. ویراستاران ژورنالها اغلب به دنبال گسترش مجموعه داوران خود هستند که به این معنی است که تقاضا برای حوزه تخصصی خاص شما وجود خواهد داشت.
اهمیت ایمپکت فاکتور در انتخاب ژورنال
شاید از دانشجویان زیادی شنیده باشید که تنها چاپ کردن مقاله در یک ژورنال معتبر ISI می تواند رزومه شما را به شکل قابل ملاحظه ای بهبود ببخشد.
این موضوع ممکن است در ظاهر درست باشد و داشتن مقاله در یک ژورنال ISI بهتر از نداشتن آن است و میتواند رزومه شما را تقویت کند.
ولی بخاطر داشته باشید، اشخاصی رزومه شما را بررسی می کنند که درک بالایی از کیفیت و جایگاه ژورنال های ISI دارند. اساتید و محققانی که رزومه علمی شما را مورد بررسی قرار می دهند قطعا شاخص ها و فاکتورهای مربوط به رتبه بندی ژورنال را نیز بررسی می کنند و با توجه به این فاکتورها می توانند کیفیت مقاله چاپ شده شما را مورد ارزیابی قرار دهند.
فرآیند انتخاب ژورنال و سابمیت مقاله - چگونگی نگارش مقاله ISI