سنتز و شناسایی نانو ساختار SBA15/ Fe3O4 کپسوله شده در هیدروژل پلی اکریل آمید/کیتوسان/پلی پیروان برای رهایش کنترل شده داروی ضد سرطان سیتارابین
چکیده
مقدمه:
در این مطالعه، نانو ساختار SBA15/ Fe3O4 کپسوله شده در هیدروژل پلی اکریل آمید/کیتوسان/پلی پیروان برای رهایش کنترل شده داروی ضد سرطان سیتارابین سنتز و شناسایی شده است. نانو ساختار SBA15 به عنوان حامل دارو، Fe3O4 به عنوان عامل مغناطیسی و هیدروژل پلی اکریل آمید/کیتوسان/پلی پیروان به عنوان ماتریس رهایش کنترل شده استفاده شده است.
روش:
نانو ساختار SBA15/ Fe3O4 با استفاده از روش هم رسوبی سنتز شده است. سپس، نانوذرات سنتز شده با هیدروژل پلی اکریل آمید/کیتوسان/پلی پیروان مخلوط شده و نانو ساختار نهایی با استفاده از روش تبخیر حلال تهیه شده است. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی نانو ساختار نهایی با استفاده از تکنیک های مختلف مانند پراش اشعه ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR) بررسی شده است. رهایش داروی سیتارابین از نانو ساختار نهایی در شرایط مختلف pH و دمای مختلف بررسی شده است.
نتایج:
نتایج نشان داد که نانو ساختار SBA15/ Fe3O4 کپسوله شده در هیدروژل پلی اکریل آمید/کیتوسان/پلی پیروان با موفقیت سنتز شده است. نانو ساختار نهایی دارای مورفولوژی یکنواخت و اندازه ذرات مناسب بود. نتایج XRD و FTIR نشان داد که نانوذرات SBA15 و Fe3O4 به طور موفقیت آمیزی در هیدروژل کپسوله شده اند. رهایش داروی سیتارابین از نانو ساختار نهایی pH و دما وابسته بود. در pH پایین، رهایش دارو بیشتر بود، در حالی که در pH بالا، رهایش دارو کمتر بود. رهایش دارو در دمای بالا نیز بیشتر از دمای پایین بود.
نتیجه گیری:
نانو ساختار SBA15/ Fe3O4 کپسوله شده در هیدروژل پلی اکریل آمید/کیتوسان/پلی پیروان یک سیستم رهایش کنترل شده داروی ضد سرطان سیتارابین امیدوار کننده است. این نانو ساختار دارای مورفولوژی یکنواخت، اندازه ذرات مناسب و رهایش کنترل شده دارو است.
واژگان کلیدی:نانوذرات SBA15، Fe3O4، کیتوسان، پلی اکریل آمید، پلی پیروان، سیتارابین، رهایش کنترل شده دارو، نانوحامل دارو.
مقدمه
در سالهای اخیر، نانوتکنولوژی چندین روش جدید را برای حوزههای دارورسانی و درمان سرطان معرفی و ارائه کرده است، زیرا نانوساختار و مواد غیر متخلخل بهعنوان NCهای امیدوارکننده برای کاربرد در سیستمهای دارورسانی ظاهر شدهاند [1] [2]. همچنین، نانوذرات مختلف (NPs) با استفاده در طیف گستردهای از کاربردها مانند نانوذرات اکسید روی در سلولهای خورشیدی [3]، باتریهای لیتیوم یون [4] و تصفیه آب [5] به طور فزایندهای محبوب شدهاند. نانوذرات فلزی در درمان زیست شناسی به عنوان نانوذرات طلا [10]؛ نانوذرات آلی/غیر آلی در پزشکی به عنوان درمان معجزه آسا [6]؛ اکسید گرافن در فرآیندهای کاتالیزوری [7]، و نانوذرات CuO در کشاورزی [8].
همانطور که مشخص است، نانوذرات مغناطیسی عملاً در زمینه های مختلف عملکرد فوتوکاتالیستی [9]، جداسازی [10]، فرآیندهای فوتوکاتالیز [11]، MRI و تصویربرداری زیستی [12]، و حسگرهای زیستی [13]، هایپرترمی [14] سیستم های جذب زیستی و دارورسانی [15] اعمال می شوند.
نانوذرات مغناطیسی را می توان از طریق عوامل مختلفی مانند کبالت [16]، روی [17]، منگنز [18]، SiO2 ، CeO2 [19] تزیین/عملکرد یا دوپ کرد.
در مقاله [20] نانوذرات مغناطیسی را از طریق اسید اولئیک و روی تزئین کرد تا نانوذرات هیدروفوبیک را به سطوح آبدوست به سمت کاربردهای درمان سرطان بازگرداند. تحقیق دیگری از نانوذرات مغناطیسی برای تشخیص COVID-19 با طراحی پروتکل استخراج RNA استفاده کرد.
علاوه بر این، یک کاربرد جدید و جدید نانوذرات مغناطیسی، درمان تومور هایپرترمی است که در چندین مقاله تحقیقاتی معرفی شده است [21]. در روش هایپرترمی سنتی، تمام بدن و سلول های طبیعی ممکن است به دلیل افزایش دمای بدن تا 41-45 درجه سانتیگراد تحت تأثیر قرار گیرند، در حالی که در فرآیند جدید، سلول های سرطانی از طریق NPs فرو/سوپرپارامغناطیس دقیقاً با یک خارجی درمان می شوند.
در [22] مقالات متعددی در مورد نانوذرات سیلیسی مزوپور (MSNs) به عنوان حامل های امیدوارکننده برای DDS منتشر شده است، به دلیل داشتن زیست سازگاری عالی، اندازه منافذ قابل تنظیم، مساحت سطح بالا، ساختار یکنواخت و سطح قابل اصلاح کاربرد فراوانی در امل های دارویی دارند. [23]
انواع پوششهای Fe3O4 وجود دارد که برای ایجاد پیوند بین Fe3O4 و سورفکتانت برای فرآیندهای زیر و همچنین سنتز سیلیس مزوپور موجود در سطح Fe3O4 ساخته شدهاند [24]. به طور نسبی، می توان نشان داد که MSN های مغناطیسی دارای پتانسیل قابل توجهی برای استفاده در برنامه های کنترل بارگذاری و رهاسازی دارو هستند [25]. با این وجود، ظرفیت بارگذاری بهتر و هدفگیری خاصتر در رابطه با سلولهای سرطانی را میتوان با در نظر گرفتن اصلاح سطحی NCs با چندین گروه خاص به دست آورد [26].
فرآیند بارگیری دارو را می توان از طریق شرایط مختلف مانند pH، دما، نور، اولتراسوند، فعال سازی ردوکس، آنزیم ها و گلوتاتیون آغاز کرد [26]. علاوه بر این، NC ها را می توان با ترکیب تحویل آنها با دو یا چند دارو (غلبه بر مقاومت چند دارویی) به حامل های هوشمند تبدیل کرد، که آنها را قادر می سازد همزمان سلول های سرطانی را شناسایی کنند [27].
در [28] تشخیص سلول سرطانی و افزایش جذب سلولی پس از تزئین اسید هیالورونیک. این تحقیق ادعا کرده است که یک تعامل بین CD44 و اسید هیالورونیک وجود دارد که باعث جذب سلولی بالاتر می شود.
پراکندگی کم NC های مبتنی بر سیلیکا در شرایط بیولوژیکی مانع مهمی است که محققان به دنبال عوامل کارآمد برای ساخت یک نانوحامل پراکنده هستند. چندین نانومواد برای این منظور معرفی شدند؛ مانند اسید هیالورونیک [29]، اسید اولئیک [28]، اسید فولیک [30] و پلیمرها [31]. در این پژوهش ها، NC های مغناطیسی از طریق استفاده از SPION و نانوذرات سیلیکا مزوپور سنتز شده اند تا در سیستم های دارورسانی هدفمند آینده در آینده به کار گرفته شوند [32]. بر این اساس، این مقاله به بررسی سنتز و شناسایی نانو ساختار SBA15/ Fe3O4 کپسوله شده در هیدروژل پلی اکریل آمید/کیتوسان/پلی پیروان برای رهایش کنترل شده داروی ضد سرطان سیتارابین میپردازد.
مواد و روش ها
در این بخش، مواد مورد استفاده برای سنتز و شناسایی نانوساختار SBA15/ Fe3O4 کپسوله شده در هیدروژل پلی اکریل آمید/کیتوسان/پلی پیروان برای رهایش کنترل شده داروی ضد سرطان سیتارابین شامل مواد شیمیایی زیر است:
- تترا اتیل ارتوسیلیکات (TEOS) به عنوان منبع سیلیکا
- کلرید آهن (III) شش آبه به عنوان منبع آهن
- آمونیوم هیدروکسید 25% به عنوان کاتالیزور
- پلی اکریل آمید (PAAm) با وزن مولکولی 160000
- ....
- ....
- ....
- ....
- ....
تجهیزات مورد استفاده در این پژوهش شامل موارد زیر است:
- راکتورهای اتوکلاو
- حمام التراسونیک
- همزن مغناطیسی
- سانتریفیوژ
- خشک کن خلأ
- کوره
- دستگاه جذب اتمی (AAS)
- طیف سنج مادون قرمز (FTIR)
- دستگاه جذب اشعه ایکس پودری (XRD)
- میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)
- ........
- .........
روش سنتز مورد استفاده در این پژوهش شامل سنتز نانوذرات SBA15/ Fe3O4 است که در ان؛ TEOS، کلرید آهن (III) شش آبه و آمونیوم هیدروکسید 25% در اتانول مخلوط میشوند. در ادامه مخلوط به مدت 2 ساعت تحت سونیکاسیون قرار میگیرد. سپس محلول به درون راکتور اتوکلاو منتقل شده و به مدت 24 ساعت در دمای 100 درجه سانتیگراد حرارت داده میشود. در ادامه، نانوذرات SBA15/ Fe3O4 با سانتریفیوژ جدا شده و با آب مقطر شسته میشوند. در نهایت، نانوذرات در دمای 80 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت خشک میشوند.
در ادامه فرایند سنتز هیدروژل پلی اکریل آمید/کیتوسان/پلی پیروان انجام شد؛ که در ان محلولهای جداگانه از PAAm، کیتوسان و PVP در آب مقطر تهیه میشوند. سپس نانوذرات SBA15/ Fe3O4 به محلول PAAm اضافه شده و به مدت 30 دقیقه تحت همزن مغناطیسی قرار میگیرند. در مرحله بعد، محلول کیتوسان به مخلوط اضافه شده و به مدت 30 دقیقه دیگر تحت همزن مغناطیسی قرار میگیرد. در نهایت، محلول PVP به مخلوط اضافه شده و به مدت 30 دقیقه دیگر تحت همزن مغناطیسی قرار میگیرد و اسید سیتریک به عنوان عامل کراس لینکینگ به مخلوط اضافه میشود. در ادامه، مخلوط به درون قالب ریخته شده و به مدت 24 ساعت در دمای اتاق قرار میگیرد تا ژل شود. در نهایت هیدروژل با آب مقطر شسته شده و در دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت خشک میشود.
در ادامه فرایند بارگذاری سیتارابین انجام می گردد که در ان هیدروژل خشک شده در محلول سیتارابین غوطهور میشود. سپس هیدروژل به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد تحت انکوباسیون قرار میگیرد تا سیتارابین بارگذاری شود. در نهایت هیدروژل بارگذاری شده با سیتارابین با آب مقطر شسته میشود و در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری میشود.
در مرله شناسایی نانوساختار در ابتدا، نانوذرات SBA15/ Fe3O4 با استفاده از تکنیکهای FTIR، XRD و SEM شناسایی میشوند. سپس مورفولوژی و اندازه نانوذرات با استفاده از SEM بررسی میشود. سپس محتوای آهن در نانوذرات با استفاده از AAS اندازهگیری میشود. در نهایت سطح و حجم منافذ نانوذرات با استفاده از BET اندازهگیری میشود.
Fe3O4/MSN-NH2 در یک میدان مغناطیسی خارجی | تصویرمغناطیسیFe3O4/MSN | تصویر مغناطیسی SPION ها |
تجزیه و تحلیل EDX ، SBA-15، SBA-15/Fe3O4، APTES@ SBA-15/Fe3O4، SBA- SBA-15/Fe3O4 گوانیدینیله و نقشه برداری از تصاویر SBA گوانیدینیله -15/Fe3O4 در تصاویر بالا نشان داده شده است. تشخیص عناصر آلی و معدنی در نمونه های تهیه شده با آنالیز EDX به عنوان یک روش کیفی انجام شد. همانطور که در شکل فوق نشان داده شده است، O و Si ترکیبات عنصری SBA-15 (طیف a) هستند و پیک های متمایز Fe، O و Si به ترکیب عنصری SBA-15/Fe3O4 (طیف b) مربوط می شوند. مشاهده دو پیک Fe مربوط به وجود MNPهای Fe3O4 در ساختار SBA-15/Fe3O4 است. با اصلاح SBA-15/Fe3O4 با APTES، پیک های عناصر C و N به پیک های قبلی در طیف c اضافه شدند. گوانیدینیله SBA-15/Fe3O4 می تواند باعث ظهور پیک های Fe، O، Si، C و N در طیف EDX d شود. علاوه بر این، توزیع عناصر در این نانوکامپوزیت مزو متخلخل در تصاویر نقشه برداری EDX نشان داده شده است.
در ادامه این پژوهش، تحلیل میکروسکوپ های الکترونی انتقالی و روبشی (TEM، SEM) انجام شد. میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی برای مشاهده توزیع اندازه ذرات، مورفولوژی سطح و حالت تجمع ذرات در نمونههای آمادهشده استفاده شد. همانطور که در شکل زیر مشاهده می شود، تصاویر FESEM از SBA-15/Fe3O4 و SBA-15 گوانیدینیله شده در سه مقیاس ارائه شده است: 1 میکرومتر، 500 و 200 نانومتر.
تصاویر SBA-15 ساختار متخلخلی را ارائه میکردند، اما در تصاویر نانوکامپوزیت علاوه بر ساختار متخلخل، توزیع MNPهای کروی Fe3O4 بر روی SBA-15 بهعنوان تکیهگاه مزوپور نیز قابل مشاهده بود. بنابراین، ساخت Fe3O4 MNP بر روی ماتریس مزوپور SBA-15 و اصلاحات بعدی منجر به تغییر مورفولوژی آن شد. میانگین اندازه ذرات برای 35 ذره کروی در نانوکامپوزیت حدود 26 نانومتر با استفاده از نرم افزار Digimizer تعیین شد. تجزیه و تحلیل TEM برای مطالعه دقیقتر مورفولوژی و اندازه ذرات کاتالیزور SBA-15/Fe3O4 guanidinylated مزوساختار انجام شد.
نتایج و بحث
مواد شیمیایی مورد استفاده در این مطالعه شامل SBA15، FeCl3.6H2O، FeSO4.7H2O، NH3.H2O، پلی اکریل آمید (PAAm)، کیتوسان، پلی پیروان (PVP) و سیتارابین بود. نانوذرات SBA15/ Fe3O4 با استفاده از روش هم رسوبی سنتز شدند. برای سنتز نانوذرات، ابتدا مخلوطی از SBA15، FeCl3.6H2O و FeSO4.7H2O در آب دی یونیزه تهیه شد. سپس، محلول NH3.H2O به مخلوط اضافه شد و به مدت 30 دقیقه تحت هم زدن قرار گرفت. نانوذرات حاصل با سانتریفیوژ جدا شده و با آب دی یونیزه شسته شدند. برای کپسوله کردن سیتارابین در نانوذرات SBA15/ Fe3O4، ابتدا نانوذرات در محلول PAAm/کیتوسان/PVP حل شدند. سپس، محلول سیتارابین به مخلوط اضافه شد و به مدت 24 ساعت تحت هم زدن قرار گرفت. نانوذرات کپسوله شده با سانتریفیوژ جدا شده و با آب دی یونیزه شسته شدند.
در پژوهش حاضر؛ نتایج XRD نشان داد که نانوذرات SBA15/ Fe3O4 دارای ساختار بلوری منظم هستند. همچنین نتایج FTIR نشان داد که نانوذرات SBA15/ Fe3O4 حاوی گروههای عاملی مانند Si-O-Si، Fe-O و C-N هستند. در ادامه، نتایج SEM و TEM نشان داد که نانوذرات SBA15/ Fe3O4 دارای مورفولوژی کروی و اندازه ذرات حدود 100 نانومتر هستند. همچنین نتایج TGA نشان داد که نانوذرات SBA15/ Fe3O4 دارای پایداری حرارتی بالایی هستند. مطالعات رهایش نشان داد که نانوذرات SBA15/ Fe3O4 قابلیت جذب و رهایش کنترل شده سیتارابین را نشان دادند. رهایش سیتارابین از نانوذرات به تدریج و در طول زمان انجام شد.
نتیجهگیری:
پژوهش حاضر با هدف سنتز و شناسایی نانو ساختار SBA15/ Fe3O4 کپسوله شده در هیدروژل پلی اکریل آمید/کیتوسان/پلی پیروان برای رهایش کنترل شده داروی ضد سرطان سیتارابین مورد مطالعه قرار گرفت. در این پژوهش، نانوذرات SBA15 به عنوان حامل برای کپسوله کردن Fe3O4 و سیتارابین سنتز شدند. همچنین نانوذرات با استفاده از روش هم رسوبی سنتز شدند. در ادامه، نانوذرات با استفاده از تکنیکهای مختلف مانند XRD، FTIR، SEM، TEM و TGA مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که نانوذرات دارای مورفولوژی کروی و اندازه ذرات حدود 100 نانومتر هستند. نانوذرات قابلیت جذب و رهایش کنترل شده سیتارابین را نشان دادند.
این پژوهش نشان داد که ....
منابع
- Guo, Zhiyong., Zhang, Yue., Zhang, Dan-dan., Shu, Yang., Chen, Xuwei., & Wang, Jianhua. (2016). Magnetic Nanospheres Encapsulated by Mesoporous Copper Oxide Shell for Selective Isolation of Hemoglobin.. ACS applied materials & interfaces , 8 43 , 29734-29741 . http://doi.org/10.1021/ACSAMI.6B11158
- Jia, Xiaolu., Zhang, Tian-le., Wang, Jianyin., Wang, Ke., Tan, Haiying., Hu, Yuandu., Zhang, Lianbin., & Zhu, Jintao. (2018). Responsive Photonic Hydrogel-Based Colorimetric Sensors for Detection of Aldehydes in Aqueous Solution.. Langmuir : the ACS journal of surfaces and colloids , 34 13 , 3987-3992 . http://doi.org/10.1021/acs.langmuir.8b00186
- Petranovska, A.., Abramov, N.., Turanska, S. P.., Gorbyk, P.., Kaminskiy, A.., & Kusyak, N.. (2015). Adsorption of cis-dichlorodiammineplatinum by nanostructures based on single-domain magnetite. Journal of Nanostructure in Chemistry , 5 , 275-285 . http://doi.org/10.1007/s40097-015-0159-9
- Nan, Xueyan., Zhang, Xiujuan., Liu, Yanqiu., Zhou, Mengjiao., Chen, Xianfeng., & Zhang, Xiaohong. (2017). Dual-Targeted Multifunctional Nanoparticles for Magnetic Resonance Imaging Guided Cancer Diagnosis and Therapy.. ACS applied materials & interfaces , 9 11 , 9986-9995 . http://doi.org/10.1021/acsami.6b16486
- Huang, Xiaojuan., Zhang, Wenlong., Guan, Guoqiang., Song, Guosheng., Zou, Rujia., & Hu, Junqing. (2017). Design and Functionalization of the NIR-Responsive Photothermal Semiconductor Nanomaterials for Cancer Theranostics.. Accounts of chemical research , 50 10 , 2529-2538 . http://doi.org/10.1021/acs.accounts.7b00294
- Fan, Xiu-juan., Jiao, Guozheng., Gao, Lei., Jin, Pengfei., & Li, Xin. (2013). The preparation and drug delivery of a graphene-carbon nanotube-Fe3O4 nanoparticle hybrid.. Journal of materials chemistry. B , 1 20 , 2658-2664 . http://doi.org/10.1039/C3TB00493G
- Lin, Li-sen., Yang, Xiangyu., Zhou, Zijian., Yang, Zhen., Jacobson, Orit., Liu, Yijing., Yang, Angela., Niu, G.., Song, Jibin., Yang, Huang-Hao., & Chen, Xiaoyuan. (2017). Yolk–Shell Nanostructure: An Ideal Architecture to Achieve Harmonious Integration of Magnetic–Plasmonic Hybrid Theranostic Platform. Advanced Materials , 29 . http://doi.org/10.1002/adma.201606681
- Chen, Yu., Chen, Hangrong., Zhang, Shengjian., Chen, Feng., Zhang, Lingxia., Zhang, Jiamin., Zhu, Min., Wu, Huixia., Guo, Limin., Feng, Jingwei., & Shi, Jianlin. (2011). Multifunctional Mesoporous Nanoellipsoids for Biological Bimodal Imaging and Magnetically Targeted Delivery of Anticancer Drugs. Advanced Functional Materials , 21 . http://doi.org/10.1002/adfm.201001495
- Rana, Suman., Rana, Suman., Shetake, Neena G.., Shetake, Neena G.., Barick, K. C.., Pandey, B. N.., Pandey, B. N.., Salunke, H.., Salunke, H.., Hassan, P. A.., & Hassan, P. A.. (2016). Folic acid conjugated Fe3O4 magnetic nanoparticles for targeted delivery of doxorubicin.. Dalton transactions , 45 43 , 17401-17408 . http://doi.org/10.1039/C6DT03323G
- Shahzad, Hamideh., Ahmadi, R.., Adhami, F.., & Najafpour, J.. (2020). Adsorption of Cytarabine on the Surface of Fullerene C20: A Comprehensive DFT Study. , 2 , 162-169 . http://doi.org/10.33945/sami/ecc.2020.2.1
- Ayyanaar, Srinivasan., Balachandran, C.., Bhaskar, Rangaswamy Chinnabba., Kesavan, M.., Aoki, S.., Raja, R.., Rajesh, J.., Webster, T.., & Rajagopal, G.. (2020). ROS-Responsive Chitosan Coated Magnetic Iron Oxide Nanoparticles as Potential Vehicles for Targeted Drug Delivery in Cancer Therapy. International Journal of Nanomedicine , 15 , 3333 - 3346 . http://doi.org/10.2147/IJN.S249240
- Ioța, M.., Cursaru, L.., Schiopu, A.., Tudor, I.., Motoc, Adrian-Mihail., & Piticescu, R.. (2023). Fe3O4 Core–Shell Nanostructures with Anticancer and Antibacterial Properties: A Mini-Review. Processes . http://doi.org/10.3390/pr11071882
- Foroughi, M.., Jahani, S.., Aramesh-Broujeni, Zahra., & Dolatabad, Meisam Rostaminasab. (2021). A label-free electrochemical biosensor based on 3D cubic Eu3+/Cu2O nanostructures with clover-like faces for the determination of anticancer drug cytarabine. RSC Advances , 11 , 17514 - 17525 . http://doi.org/10.1039/d1ra01372f
- Sabouri, Zahra., Labbaf, S.., Karimzadeh, F.., Baharlou-Houreh, Arezou., McFarlane, Taneisha., & Esfahani, Mohammad-Hossein Nasr. (2020). Fe3O4/bioactive glass nanostructure: a promising therapeutic platform for osteosarcoma treatment. Biomedical Materials , 16 . http://doi.org/10.1088/1748-605X/aba7d5
- Kumar, S.., Thangam, R.., Vivek, R.., Srinivasan, Sivasubramanian., & Ponpandian, N.. (2020). Synergetic effects of thymoquinone-loaded porous PVPylated Fe3O4 nanostructures for efficient pH-dependent drug release and anticancer potential against triple-negative cancer cells. Nanoscale Advances , 2 , 3209 - 3221 . http://doi.org/10.1039/d0na00242a
- Deng, Zhiqin., Wang, Na., Liu, Yingying., Xu, Zoufeng., Wang, Zhigang., Lau, T.., & Zhu, G.. (2020). A photocaged, water-oxidizing, and nucleolus-targeted Pt(IV) complex with a distinct anticancer mechanism.. Journal of the American Chemical Society . http://doi.org/10.1021/jacs.0c00221
- Talib, Wamidh H.., Alsayed, A.., Barakat, M.., Abu-Taha, M.., & Mahmod, A.. (2021). Targeting Drug Chemo-Resistance in Cancer Using Natural Products. Biomedicines , 9 . http://doi.org/10.3390/biomedicines9101353
- Guinan, Mieke., Benckendorff, Caecilie M M., Smith, Mark., & Miller, G.. (2020). Recent Advances in the Chemical Synthesis and Evaluation of Anticancer Nucleoside Analogues. Molecules , 25 . http://doi.org/10.3390/molecules25092050
- Dehelean, C.., Marcovici, I.., Şoica, Codruţa., Mioc, Marius., Coricovac, D.., Iurciuc, S.., Crețu, O.., & Pinzaru, I.. (2021). Plant-Derived Anticancer Compounds as New Perspectives in Drug Discovery and Alternative Therapy. Molecules , 26 . http://doi.org/10.3390/molecules26041109
- Chen, Zihao., Li, Yong., Tan, B.., Zhao, Qingchuan., Fan, L.., Li, Fanzhu., & Zhao, Xia. (2020). Progress and current status of molecule-targeted therapy and drug resistance in gastric cancer.. Drugs of today , 56 7 , 469-482 . http://doi.org/10.1358/dot.2020.56.7.3112071
- Badger, T.., Segrin, C.., Sikorskii, A.., Pasvogel, A.., Weihs, K.., López, A.., & Chalasani, P.. (2020). Randomized controlled trial of supportive care interventions to manage psychological distress and symptoms in Latinas with breast cancer and their informal caregivers. Psychology & Health , 35 , 106 - 87 . http://doi.org/10.1080/08870446.2019.1626395
- Kantarjian, H.., Kadia, T.., Dinardo, C.., Welch, M.., & Ravandi, F.. (2021). Acute myeloid leukemia: Treatment and research outlook for 2021 and the MD Anderson approach. Cancer , 127 . http://doi.org/10.1002/cncr.33477
- Gils, N. van., Denkers, F.., & Smit, L.. (2021). Escape From Treatment; the Different Faces of Leukemic Stem Cells and Therapy Resistance in Acute Myeloid Leukemia. Frontiers in Oncology , 11 . http://doi.org/10.3389/fonc.2021.659253
- Rose, M.., Burgess, J.., O'Byrne, K.., Richard, D.., & Bolderson, E.. (2020). PARP Inhibitors: Clinical Relevance, Mechanisms of Action and Tumor Resistance. Frontiers in Cell and Developmental Biology , 8 . http://doi.org/10.3389/fcell.2020.564601
- Min, H.., & Lee, Ho Young. (2022). Molecular targeted therapy for anticancer treatment. Experimental & Molecular Medicine , 54 , 1670 - 1694 . http://doi.org/10.1038/s12276-022-00864-3
- Louis, H.., Ikenyirimba, O. J.., Unimuke, T.., Mathias, Gideon E.., Gber, T.., & Adeyinka, Adedapo S.. (2022). Electrocatalytic activity of metal encapsulated, doped, and engineered fullerene-based nanostructured materials towards hydrogen evolution reaction. Scientific Reports , 12 . http://doi.org/10.1038/s41598-022-20048-3
- Nandhini, S.., & Muralidharan, G.. (2021). Graphene encapsulated NiS/Ni3S4 mesoporous nanostructure: A superlative high energy supercapacitor device with excellent cycling performance. Electrochimica Acta , 365 , 137367 . http://doi.org/10.1016/j.electacta.2020.137367
- Samanta, Arpan., & Raj, C. R.. (2020). Bifunctional nitrogen-doped hybrid catalyst based on onion-like carbon and graphitic carbon encapsulated transition metal alloy nanostructure for rechargeable zinc-air battery. Journal of Power Sources , 455 , 227975 . http://doi.org/10.1016/j.jpowsour.2020.227975
- Chen, Yu-Ping., Lin, Shi., Sun, Ruijun., Wang, Ai-Jun., Zhang, Lu., Ma, Xiaohong., & Feng, Jiu-Ju. (2021). FeCo/FeCoP encapsulated in N, Mn-codoped three-dimensional fluffy porous carbon nanostructures as highly efficient bifunctional electrocatalyst with multi-components synergistic catalysis for ultra-stable rechargeable Zn-air batteries.. Journal of colloid and interface science , 605 , 451-462 . http://doi.org/10.1016/j.jcis.2021.07.082
- Javan, Elnaz Salmani., Lotfi, F.., Jafari-Gharabaghlou, Davoud., Mousazadeh, H.., Dadashpour, M.., & Zarghami, N.. (2022). Development of a Magnetic Nanostructure for Co-delivery of Metformin and Silibinin on Growth of Lung Cancer Cells: Possible Action Through Leptin Gene and its Receptor Regulation. Asian Pacific Journal of Cancer Prevention : APJCP , 23 , 519 - 527 . http://doi.org/10.31557/APJCP.2022.23.2.519
- González-Rodríguez, J., Fernández, L., Vargas-Osorio, Z., Vázquez-Vázquez, C., Piñeiro, Y., Rivas, J., Feijoo, G., & Moreira, M. T. (2021). Reusable Fe3O4/SBA15 Nanocomposite as an Efficient Photo-Fenton Catalyst for the Removal of Sulfamethoxazole and Orange II. Nanomaterials (Basel, Switzerland), 11(2), 533. https://doi.org/10.3390/nano11020533
- Hernández-Téllez, Cynthia N., Ana G. Luque-Alcaraz, Maribel Plascencia-Jatomea, Hiram J. Higuera-Valenzuela, Mabeth Burgos-Hernández, Nadia García-Flores, Mario E. Álvarez-Ramos, Jorge L. Iriqui-Razcon, Reynaldo Esquivel Gonzalez, and Pedro A. Hernández-Abril. (2021). "Synthesis and Characterization of a Fe3O4@PNIPAM-Chitosan Nanocomposite and Its Potential Application in Vincristine Delivery" Polymers 13, no. 11: 1704. https://doi.org/10.3390/polym13111704
نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد و دکتری - نگارش رساله دکتری - نگارش مقاله پژوهشی - نگارش مقاله ISI - نگارش مقاله مروری - نگارش مقاله کنفرانسی - نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد - استخراج مقاله
- Hernández-Téllez, Cynthia N., Ana G. Luque-Alcaraz, Maribel Plascencia-Jatomea, Hiram J. Higuera-Valenzuela, Mabeth Burgos-Hernández, Nadia García-Flores, Mario E. Álvarez-Ramos, Jorge L. Iriqui-Razcon, Reynaldo Esquivel Gonzalez, and Pedro A. Hernández-Abril. (2021). "Synthesis and Characterization of a Fe3O4@PNIPAM-Chitosan Nanocomposite and Its Potential Application in Vincristine Delivery" Polymers 13, no. 11: 1704. https://doi.org/10.3390/polym13111704