پروپوزال نیوز

تز نیوز

پیپر نیوز

سابمیت، پذیرش و چاپ مقاله
راهنمای ارسال مقاله علمی به مجلات داخلی و خارجی پس از انتخاب قطعی مجله مورد نظر، قسمت راهنمای نويسندگان آن را با دقت بخوانيم. در واقع مقاله مابايد در چارچوب مورد نظر... ادامه مطلب ..

نگارش و انچام پیش پروپوزال ارشد
پیش پروپوزال: نخستین گام در مسیر پژوهش‌های تأثیرگذار

در دنیای پرشتاب پژوهش علمی، گاهی اوقات پیش از ارائه یک پروپوزال کامل و جامع، نیاز به یک معرفی کوتاه و متمرکز است.

اینجاست که مفهوم پیش پروپوزال)Pre-proposal( وارد می‌شود.

پیش پروپوزال، که با عنوان مقاله سفید )White Paperیا نامه پروپوزال)Proposal Letter نیز شناخته می‌شود، توصیفی مختصر و جذاب از محتوای اصلی پروپوزال شماست.

هدف اصلی از نگارش پیش پروپوزال در مادینو (ماد دانش پژوهان)، علاقه‌مند کردن مخاطبان (اعم از اساتید راهنما، کمیته‌های پژوهشی یا حامیان مالی) به محتوای اصلی تحقیقاتی در پروپوزال است. این سند مختصر، یک فرصت عالی برای جلب توجه اولیه و ایجاد یک دیدگاه روشن نسبت به پژوهش شما فراهم می‌کند.

بسیاری از مؤسسات و شرکت‌ها برای تسهیل فرآیند بررسی یک پژوهش، پیش از نگارش پروپوزال کامل، از متقاضیان درخواست پیش پروپوزال می‌کنند؛ چرا که بررسی کلیات، روش تحقیق، کانتریبیوشن (سهم نوآورانه) و تمامی موارد قابل ارائه در تحقیقبه صورت مختصر و کارآمد در پیش پروپوزال قابل ارزیابی است.

عناصر کلیدی که باید در پیش پروپوزال خود بگنجانید

چنانچه قصد نگارش پیش پروپوزال را دارید، باید موارد زیر را به صورت مختصر و مفید در آن بگنجانید:

1. مشکلات تحقیق چیست؟

به عنوان یک پژوهشگر، می‌بایست مشخص کنید که تحقیق شما به دنبال شناسایی چه مشکلی است و چطور قصد دارد آن را برطرف نماید.

به طور کلی، شناسایی مشکل تحقیق یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین فرآیندهای مربوط به نگارش پیش پروپوزال است. این بخش باید به روشنی نشان دهد که پژوهش شما به کدام چالش موجود پاسخ می‌دهد.

2. هدف تحقیق چیست؟

در این بخش، شما به عنوان پژوهشگر مشخص می‌کنید که هدف از انجام پژوهش چه چیزی است و چطور قصد دارید با انجام پژوهش به جامعه یا مؤسسه کمک کنید.

هر تحقیقی باید کاربردی بوده و هدفی را دنبال کند، به همین دلیل باید این بخش را به صورت روشن و متمرکز در پیش پروپوزال بیان نمایید.

3. چه اطلاعاتی در مورد عنوان دارید؟

شما باید اطلاعات مختصری را در مورد عنوان پژوهش در پیش پروپوزال بیان نمایید.

البته این اطلاعات همانند ادبیات موضوع در پروپوزال مفصل نیست، اما می‌توانید خلاصه‌ای از آن را برای نشان دادن تسلط بر موضوع و پیشینه تحقیق مرتبط ذکر نمایید. این بخش، زمینه کلی پژوهش را برای مخاطب روشن می‌سازد. 

4. به چه طریقی قصد پیاده‌سازی تحقیق را دارید؟

در این قسمت، خلاصه‌ای از روش نمونه‌گیری، ابزارهای تحقیق، روش تجزیه و تحلیل و در مجموع متودولوژی تحقیق را در پیش پروپوزال بیان نمایید. این بخش، نمای کلی از رویکرد شما برای انجام پژوهش را ارائه می‌دهد و به مخاطب امکان ارزیابی عملی بودن طرح شما را می‌دهد.

تفاوت پیش پروپوزال و پروپوزال: تمرکز بر ماهیت

همانطور که ملاحظه کردید، پروپوزال و پیش پروپوزال تفاوت فاحشی با هم ندارند و تفاوت اصلی آن‌ها در حجم محتوا و ماهیت اطلاعاتی است که در آن‌ها قرار می‌گیرد.

برای مثال، مباحثی مانند فرضیات، سوالات تحقیق، مدل تحقیق و بسیاری از بخش‌های اساسی در یک پروپوزال کامل، معمولاً در پیش پروپوزال قرار نمی‌گیرند. در عوض، مباحثی مانند ضرورت تحقیق، ادبیات موضوع و روش تحقیق به صورت خلاصه و متمرکز قرار می‌گیرند تا چشم‌انداز روشنی در مورد پژوهش برای مخاطب فراهم آورند و او را به مطالعه نسخه کامل‌تر ترغیب کنند.

در مادینو (ماد دانش پژوهان)، ما به شما کمک می‌کنیم تا با رعایت تمام نکات کلیدی، پیش پروپوزالی قدرتمند و تأثیرگذار تدوین کنید که دروازه‌ای برای موفقیت در مراحل بعدی پژوهش شما باشد. آیا آماده‌اید تا ایده‌های پژوهشی خود را به واقعیت تبدیل کنید؟

تحقیقات بازارپروپوزال استارتاپنگارش بیان مسئله در پروپوزال


برای سفارش سریع کلیک کنید.

موسسه پژوهشی ماد دانش پژوهان (مادینو)

تضمین تعهد و پشتیبانی مستمر